500 gr patlıcan
1 yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
½ demet maydanoz
½ demet fesleğen
3 diş sarımsak
tuz ve iri çekilmiş karabiber
6 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
Patlıcanları yıka ve ½ cm kalınlığında uzunlamasına dilimler halinde kes. Üzerine tuz ekip ½ saat dinlendir. Yıka ve kurula. Zeytinyağını kızdırıp patlıcanları kızart. Kağıt havlu üzerinde yağının akmasını bekle. Maydanoz ve fesleğeni çok ince kıy. Süsleme için birkaç dal ayır. Sarımsakları incecik doğra. Servis kabına patlıcan, yeşillikler, sarımsak sıralamasıyla diz. Her kata tuz ve karabiber ek. Sirkeyi gezdir. Buzdolabında birkaç saat dinlendir. Maydanoz ve fesleğen ile süsle. Izgara et yanın da veya büfeye çok uygun bir yardımcı yemektir.
0 Responses to "akdeniz esintili patlıcan"
Yorum Gönder