Zeytinyağlı Enginar-Taze Sarımsak Çorbası-Mantar Kurabiye
Author: LUGAS // Category: ÇORBALAR, Kurabiyeler (Tatlı - Tuzlu Kurabiyeler), Zeytinyağlılar - Sebze Yemekleri
Zeytinyağlı enginarın tarifini sevgili Nazlı abladan, taze sarımsak çorbasının tarifini sevgili Yosunbuka'dan, Mantar kurabiyenin tarifini pastacıdan aldım. Bu güzel tarifleri bizlerle paylaştıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Enginarın, çorbanın ve kurabiyenin tadı nefisti.
Zeytinyağlı Enginar
2-3 Enginar
1 Küçük soğan
1 Küçük havuç
1 Küçük patates
1 Çay bardağı bezelye
1 Su bardağı haşlanmış mantar
2 Yemek kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı şeker
Sıvı yağ, tuz
Dereotu
Yapılışı: Soğanı, patatesi, havucu küçük küp kesin. Sıvı yağda soğanı soteleyin. Patatesi ve havucu ilave edip soteleyin. Dörde kesilmiş enginarı, limon suyunu, şekeri tuzu ekleyin. Yeterince sıcak su koyup, en kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin. Mantarı ve bezelyeyi (konserve bezelye kullandım) ekleyip 4-5 dak. daha pişirin. Zeytinyağlı enginarı soğuttuktan sonra dereotuyla servis yapın.
Taze Sarımsak Çorbası
5 Adet taze sarımsak
1,5 Su bardağı yoğurt
6 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı dolusu un
2 Tatlı kaşığı dolusu salça
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yumurta
Tuz, sıvı yağ
Yapılışı: Yoğurdu, 1 su bardağı suyu, unu, yumurtayı birlikte çırpın. Taze sarımsakları kesip, margarin ve az sıvı yağda biraz soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. 5 Su bardağı suyu ilave edip kaynatın. Yoğurtlu karışıma 1-2 kepçe çorbadan koyup ılıştırın ve tekrar çorbaya karıştırın. Sarımsaklı çorba kaynayınca ocaktan alıp, tuz ekleyin.
Mantar Kurabiye
Zeytinyağlı Enginar
2-3 Enginar
1 Küçük soğan
1 Küçük havuç
1 Küçük patates
1 Çay bardağı bezelye
1 Su bardağı haşlanmış mantar
2 Yemek kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı şeker
Sıvı yağ, tuz
Dereotu
Yapılışı: Soğanı, patatesi, havucu küçük küp kesin. Sıvı yağda soğanı soteleyin. Patatesi ve havucu ilave edip soteleyin. Dörde kesilmiş enginarı, limon suyunu, şekeri tuzu ekleyin. Yeterince sıcak su koyup, en kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin. Mantarı ve bezelyeyi (konserve bezelye kullandım) ekleyip 4-5 dak. daha pişirin. Zeytinyağlı enginarı soğuttuktan sonra dereotuyla servis yapın.
Taze Sarımsak Çorbası
5 Adet taze sarımsak
1,5 Su bardağı yoğurt
6 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı dolusu un
2 Tatlı kaşığı dolusu salça
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yumurta
Tuz, sıvı yağ
Yapılışı: Yoğurdu, 1 su bardağı suyu, unu, yumurtayı birlikte çırpın. Taze sarımsakları kesip, margarin ve az sıvı yağda biraz soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. 5 Su bardağı suyu ilave edip kaynatın. Yoğurtlu karışıma 1-2 kepçe çorbadan koyup ılıştırın ve tekrar çorbaya karıştırın. Sarımsaklı çorba kaynayınca ocaktan alıp, tuz ekleyin.
Mantar Kurabiye
250gr. Margarin (yumuşak)
5 Yemek kaşığı dolusu un
4,5 Su bardağı nişasta (dolu dolu)
1 Su bardağı şeker
1 Kabartma tozu
3 Yumurta
Yapılışı: Hamur malzemelerini yoğurup, yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin. Pet şişe kapağını önce kakaoya sonra da kurabiyelerin ortalarına batırın. Mantar kurabiyeleri fırında beyaz renkte pişirin.
Not: Kurabiyeyi iki eşit parçaya ayırıp, hamurun birinden mantar kurabiye pişirdim. İkinci hamura da 1 yemek kaşığı dolusu toz yeşil fıstık ve 1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık karıştırıp şekiller verip pişirdim. 80gr. Bitter çikolatayı 3 yemek kaşığı suyla birlikte kısık ateşte eritip, fıstıklı kurabiyelerin bir kaç tanesini çikolataya ve hindistan cevizine buladım.
5 Yemek kaşığı dolusu un
4,5 Su bardağı nişasta (dolu dolu)
1 Su bardağı şeker
1 Kabartma tozu
3 Yumurta
Yapılışı: Hamur malzemelerini yoğurup, yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin. Pet şişe kapağını önce kakaoya sonra da kurabiyelerin ortalarına batırın. Mantar kurabiyeleri fırında beyaz renkte pişirin.
Not: Kurabiyeyi iki eşit parçaya ayırıp, hamurun birinden mantar kurabiye pişirdim. İkinci hamura da 1 yemek kaşığı dolusu toz yeşil fıstık ve 1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık karıştırıp şekiller verip pişirdim. 80gr. Bitter çikolatayı 3 yemek kaşığı suyla birlikte kısık ateşte eritip, fıstıklı kurabiyelerin bir kaç tanesini çikolataya ve hindistan cevizine buladım.
0 Responses to "Zeytinyağlı Enginar-Taze Sarımsak Çorbası-Mantar Kurabiye"
Yorum Gönder