Bu pastayı sadece canım çok yoğun çikolatalı bir pasta çektiği için haftasonu yaptım :) Yapması kolay ve gerçekten tam çikolatalı bir pasta oldu :) Süsleme derdi olmadığı içinde çabucak yapıp afiyetle ailece yedik :) Genede tabiki bir kaç şey üstüne atmadan duramadım :) Bir kısmınıda iş arkadaşlarım için getirdim :)
20 cm. yuvarlak kelepçeli kalıp;
Pandispanya :
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
150 gr. bitter kuvertür çikolata,
50 gr. tereyağ,
100 gr. labne peyniri,
1 su bardağindan iki parmak eksik un, üzerine bardağı tamamlıyacak nişasta,
1 kabartma tozu,
2 yemek kaşığı kakao,
bir portakal suyu,
Yapılışı :
Yumurtaların beyazları ayrılır, şekerin yarısıyla sertleşene kadar çırpılır. Yumurta sarıları kalan şeker, küp küp doğranmış yağ ve labne peyniri ile çırpılır. Benmaride eritilmiş çikolata ve portakal suyu eklenir. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu iki üç seferde eklenerek kısa bir süre çırpılır. Yumurta beyazları eklenerek spatulayla alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırılıp 180 C derecede 45 dk. pişirilir. Kontrol edilerek alınır.
Krema:
200 gr. krema (tikveşli)
100 gr. bitter kuvartür çikolata
50 gr. sütlü kuvartür çikolata
Benmaride eritilen çikolatalar krema içine katılıp çırpılır.
Pasta içine damla çikolata ve antep fıstığı katılırsa gayet güzel oluyor :)
Afiyet Olsun :)
0 Responses to "YOĞUN ÇİKOLATALI PASTA"
Yorum Gönder