Yerli Malları Haftası ve Islak Topkek

Author: LUGAS // Category:
12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan'' Yerli Malları Haftası'' etkinliği için bu gece yaptım bu topkekleri.Kutlama yeri ve zamanı elbette minik oğlumun sınıfı ve yarın.
Oğlum dün okuldan gelince ''Anne yarın kutlama var ,browni yaparmısın,herkesin annesi istediği birşeyi yapacak '' dedi.
Elbette yapardım ve yaptımda ama bloga yazarken ''Browni '' ve ''Yerli malları Haftası'' arasındaki tezatı görünce ''Islak Topkek'' adını daha yakışır buldum.


Ben 35 adet üstü olması için 2 ölçü yaptım ve 50 adet topkekimiz oldu.35 tanesi okul için ayrıldı, kalanlarının bir kısmı yenildi bir kısmı da yeğenime verildi.

Malzemeler:
4 yumurta
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
3 kaşık kakao
1.5 bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fıske tuz
1 çay kaşığı silme karbonat
2-2.5 bardak un
Üzeri için 1 çay bardağı çiğ krema

Yapılışı:
Yumurtaları bir fıske tuz ile köpürünceye kadar 5 dk. çırpalım.Sıvıyağ,kakao,süt,şekeri ayrı bir kapta karıştıralım ve 1/2 su bardağı kadar ayıralım.Kuru malzemeleri eleyerek kakaolu karışıma ekleyelim ve daha sonra mikser kullanmadan yumurtalarla kakaolu karışımı birbirine karıştıralım.Topkek kapsüllerini kalıplara yerleştirelim ve kapsüle 3/2 oranında hamurdan dökelim.190C ısınmış fırnda 15 dk. pişirelim,çok fazla kurumamalarına dikkat edelim. Ayırdığımız karışıma kremayı ekleyelim çırpalım ve çatalla deldiğimiz sıcak topkeklerin üzerine sürelim.

0 Responses to "Yerli Malları Haftası ve Islak Topkek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...