Zahter (Kekik) turşusu ve Soslu Biber Turşusu
Bu ayki etkinliğe dakikalar kala bu iki tarifle katıldım.Domates soslu acı biber turşusu ve Zahter(kekik) turşusu. Etkinlik ev sahibi MahzunPrenses'e kolaylıklar diliyorum.
Zahter turşusunun tarifini daha önce burada vermiştim.
Domates soslu turşu ise gözkararı ve tadarak yaptım.Malzemeleri sayayım damak zevkinize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.Domates rende,doğranmış acı süsbiber,ezilmiş sarımsak,sirke,tuz,limon tuzu,en son üzerine havayla teması kesmek ve korumak için zeytinyağı.Bütün malzemeyi karıştırıp minik pet şişelere doldurdum ,üzerine 2 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederek taşma ihtimaline karşı 1-2 gün oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında muhafaza ettim.10 gün kadar sonra yenebilecek tada geliyor.
Bu ayki etkinliğe dakikalar kala bu iki tarifle katıldım.Domates soslu acı biber turşusu ve Zahter(kekik) turşusu. Etkinlik ev sahibi MahzunPrenses'e kolaylıklar diliyorum.
Zahter turşusunun tarifini daha önce burada vermiştim.
Domates soslu turşu ise gözkararı ve tadarak yaptım.Malzemeleri sayayım damak zevkinize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.Domates rende,doğranmış acı süsbiber,ezilmiş sarımsak,sirke,tuz,limon tuzu,en son üzerine havayla teması kesmek ve korumak için zeytinyağı.Bütün malzemeyi karıştırıp minik pet şişelere doldurdum ,üzerine 2 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederek taşma ihtimaline karşı 1-2 gün oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında muhafaza ettim.10 gün kadar sonra yenebilecek tada geliyor.
0 Responses to "YE#28 Geleneksel Kış Hazırlıkları"
Yorum Gönder