Vişneli Kek-Zencefilli Pekmezli Kurabiye-Mim
Author: LUGAS // Category: KEKLER - PASTALAR, Kurabiyeler (Tatlı - Tuzlu Kurabiyeler), Sobe
Vişneli Kek
3 Çay bardağı şeker
2 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı toz Antep fıstığı
1 Çay bardağı dolmalık fıstık
1 Su bardağı vişne
1 Limon kabuğu rendesi
1 Çay kaşığı dolusu karbonat
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Üzerine:
1 Paket vanilyalı puding
3 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
Toz Antep fıstığı
Vişne
Yapılışı: Yumurtaları, şekeri, sütü, sıvı yağını birlikte çırpın. Çekirdekleri çıkarılmış vişneyi, fıstıkları, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Unu, karbonatı ve vanilyayı ilave edin. Kek hamurunu tepsiye döküp, fırında pişirin. Vanilyalı pudingi ve sütü karıştırın, içine margarini koyup pudingi pişirin. Sıcak pudingi kekin üstüne dökün. Vişneli kekin üzerini Antep fıstığı ve vişneyle süsleyin. Vişneli keki buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Not: Vanilyalı pudingin arkasında 4 su bardağı süt yazıyordu, 3 su bardağı koydum.
Zencefilli Pekmezli Kurabiye
125gr. Margarin (yumuşak)
1 Su bardağı pekmez
1 Tatlı kaşığı zencefil
1 Çay kaşığı dolusu tarçın
1 Çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu da ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Kurabiye kalıplarıyla şekiller kesip fırında pişirin. Fırından çıkan zencefilli pekmezli kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri eleyin.
Mim
Sevgili Kutsal Sofra beni mimlemiş, kendisine teşekkür ederim. Mimin konusu cesaret. Cesaret bence herkese göre değişir. Cesaret konusunda Seneca cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür demiş. Schiller hiçbir şeye cesaret edemeyen, hiçbir şeye ümit beslemesin demiş. Bana göre bu blogu açmakta cesaret işi (aslında çok çekingen biriyim).
3 Çay bardağı şeker
2 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı toz Antep fıstığı
1 Çay bardağı dolmalık fıstık
1 Su bardağı vişne
1 Limon kabuğu rendesi
1 Çay kaşığı dolusu karbonat
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Üzerine:
1 Paket vanilyalı puding
3 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
Toz Antep fıstığı
Vişne
Yapılışı: Yumurtaları, şekeri, sütü, sıvı yağını birlikte çırpın. Çekirdekleri çıkarılmış vişneyi, fıstıkları, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Unu, karbonatı ve vanilyayı ilave edin. Kek hamurunu tepsiye döküp, fırında pişirin. Vanilyalı pudingi ve sütü karıştırın, içine margarini koyup pudingi pişirin. Sıcak pudingi kekin üstüne dökün. Vişneli kekin üzerini Antep fıstığı ve vişneyle süsleyin. Vişneli keki buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Not: Vanilyalı pudingin arkasında 4 su bardağı süt yazıyordu, 3 su bardağı koydum.
Zencefilli Pekmezli Kurabiye
125gr. Margarin (yumuşak)
1 Su bardağı pekmez
1 Tatlı kaşığı zencefil
1 Çay kaşığı dolusu tarçın
1 Çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu da ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Kurabiye kalıplarıyla şekiller kesip fırında pişirin. Fırından çıkan zencefilli pekmezli kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri eleyin.
Mim
Sevgili Kutsal Sofra beni mimlemiş, kendisine teşekkür ederim. Mimin konusu cesaret. Cesaret bence herkese göre değişir. Cesaret konusunda Seneca cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür demiş. Schiller hiçbir şeye cesaret edemeyen, hiçbir şeye ümit beslemesin demiş. Bana göre bu blogu açmakta cesaret işi (aslında çok çekingen biriyim).
pasta çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.