Bu karpuz kurabiyeleri oğlumun sınıf arkadaşı, çıtır bir kızın doğum günü için yaptım. Çocuklar bir çırpıda bitirdiler. Çok uzun zaman önce o blog senin bu blog benim dolanırken yabancı bir blogda rastlamıştım bunlara. Gerçi onlar bunların iki katı büyüklüğündeydi ve çekirdek yerine geçen çikolataları damla çikolatadandı. Ben daha küçük yaptım ve yurt dışından gelen süsleme çikolatalardan da çekirdeklerini yaptım. Yapımı çok eğlenceliydi. Tadını bilemiycem çünkü bana kalmadı:)) Zaten genelde yaptıklarımdan pek tatmam. Bir de bereketli oldu 2 tepsi..Nişan çikolatası gibi cam kaba döşedim. jelatinle sarıp sarmaladım. Kurdeleyle süsledim.
malzemeler:
1 Türk kahve fincanı dolu dolu mısır nişastası
2 Su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr. tereyağı veya yumuşak margarin
gıda boyası
çekirdek için çikolata
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bütün malzemeler yoğurulup homojen bir hamur yapılır. Hamurun 3/4 ü ne kırmızı boya, kalan 1/4 üne yeşil boya katılıp renklendirilir. Sonra kırmızı olan hamur alın merdane şeklinde rulo yapılır. Ortalama streç film veya kağıt havlunun iç rulosu kadar kalınlıkta. Yeşil olan hamur ise ince bir tabaka halinde açılır. Açılan hamurun uzun kenarına kırmızı rulo hamur yatırılıp yeşil olan hamur buna dıştan sarılır. Fazla hamur kaldıysa bıçakla fazlası kesilir. Sonra bu haliyle buzdolabında 30-40 dakika bekletilir. Kıçardıktan sonra Hamurdan ince dilimler kesilir. Oluşan yuvarlak dilimler ortadan ikiye bölünüp yarım ay şeklinde tepsiye dizilir. Çikolata parçalarından çekirdek yapılır. Fırına verilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
0 Responses to "SULU SULU KARPUUUUZZZ, KESMECEE KARPUUUUZZ!!"
Yorum Gönder