Author: LUGAS // Category:
ET YEMEKLERİ,
ingiliz yemekleri
500 gr küçük doğranmış biftek
300 gr ince doğranmış böbrek
125 gr un
Tuz, karabiber
1 doğranmış soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşı
ğı domates püresi
150 ml et suyu
Milföy hamuru
1 çırpılmış yumurta
Fırını 220 °C ye ayarla. Bir kaba biftek ve böbrekleri koy ve un ile karıştır. Tuz, karabiber ek. Bir güvece soğan, etler, maydanozu koy. Domates püresini, et suyunu ekle. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında ve uzun çubuk şeklinde kes ve güveç veya ayrı ayrı yapılacaksa güveç kaplarının etrafına su yardımı ile yapıştır. Kalan hamuru da kapak şeklinde güveç üstüne bastır. Kalan hamur ile süs yapılabilir. Buzdolabında 10 dakika beklet ve yumurta sürerek 30 dakika hamur kızarana dek pişir. Daha sonra ısıyı 180 C e düşürürerek 90 dakika etler iyice yumuşayana kadar pişir. Eger hamur cok kızarırsa üzeri folyo ile örtülebilir. Klasik bir Ingiliz yemeğidir. Bezelye ve kızarmış patates ile servis edilir.
0 Responses to "steak and kidney pie"
Yorum Gönder