Şeftali Kebabı-Mücendra Pilavı-Kıymalı Kereviz Yemeği
Author: LUGAS // Category: Etli Yemekler-Köfteler, Pilavlar ve DolmalarŞeftali Kebabı
500gr. Kıyma
Maydanoz ince kesilmiş
1 Soğan rendelenmiş
Tuz, karabiber
Kuzu gömleği
Yapılışı: Kıymayı, soğanı, maydanozu, tuzu, karabiberi karıştırın ve malzemeler özleşene dek yoğurun. Kuzu gömleğini ılık suda 10–15 dak. bekletin. Süzüp, bir süre süzgeçte bekletin. Sonra da kuzu gömleğini uzunca şeritler halinde kesin. Hazırladığınız kıymalı içten kuzu gömleğine bir miktar koyun. Dolma sarar gibi sarın. Bütün malzemeler bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Şeftali kebabını fırında veya ızgarada pişirin. Mücendra pilavıyla birlikte servis yapın.
Mücendra Pilavı
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 Su bardağı pirinç
1 Soğan, tuz
Sıvı yağ
Yapılışı: Mercimeği yıkayın, haşlayın ve süzün. Küçük küp kesilmiş soğanı biraz sıvı yağında kavurun. Mercimeği, pirinci, tuzu ekleyip karıştırın. Yeterince sıcak su ilave edip, kısık ateşte pilavı pişirin. Mücendra pilavını demleyip, servis yapın.
Kıymalı Kereviz Yemeği
2 Büyük boy kereviz(850gr.)
1 Su bardağı bezelye
1 Patates
3 Diş sarımsak
Kereviz yaprağı
1 Yemek kaşığı salça
1 Soğan
1 Havuç
200gr. Kıyma
Tuz, sıvı yağ
Yapılışı: Kerevizleri, patatesi, sarımsakları, soğanı, havucu soyup yıkayın. Kerevizleri limonlu suda bekletin. Küçük küp kesilmiş soğanı, sıvı yağında kavurun. Kıymayı koyup, kıyma suyunu çekene dek kavurun. Salçasını koyup biraz daha kavurun. Minik kesilmiş sarımsakları, küçük kesilmiş havuç ve patatesi, iri kesilmiş kerevizleri kıymaya ekleyip karıştırın. Yeteri kadar sıcak suyu tuzu ekleyin, sebzeler yumuşayana dek pişirin. Kıymalı kereviz yemeğinin içine, pişmesine yakın bezelyeyi ve ince kesilmiş kereviz yaprağını ilave edin.
0 Responses to "Şeftali Kebabı-Mücendra Pilavı-Kıymalı Kereviz Yemeği"
Yorum Gönder