Sakalli Pogaca...
Author: LUGAS // Category: hamur, Hamur isi, hamur işi, hamurisi, hamurişi, poğaca, poğaça, s, sakal, sakalli poğaçaSakalli Pogaca
Turkiye` de isyeri kahvaltilari icin simit yanina alternatif aldigimiz bir pogacayi sakalli pogaca... Yumusacik, pufuduk pufuduk bana inanilmaz lezzetli geliyordu. Blog alemine daldigim gunlerden beridir pek cok arkadasimda tarifini gordum, kimisi pudra sekeri ile kimisi toz sekerle yapmis... Kimisi icine sut katmis, kimisi yogurt... Demek ki her sekilde guzel olan bir pogaca tarifi diye dusundum ve kendime gore icimden ne geliyorsa kattim hamura...Hatta ilk denemem oldugu icin sadece 1 tepsi pogaca yapmistim. Ogleden sonra komsuma giderken de pogacalarin kalanini goturecektim ama kahvaltidan geriye bir tane bile kalmamisti. Hamurisi ile arasi iyi olanlara gonul rahatligi ile tavsiye ediyorum...
Hamur icin Malzeme :
2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi sivi yag
1 cimdik tuz
1 paket maya
2 yemek kasigi toz seker
1 yumurta ( beyazi icine, sarisi uzerine )
Aldigi kadar un
Icine:
Krem peynir, beyaz peynir karisimi
Maydanoz...
Yapilisi:
Ilik sutun icinde mayayi iyice erittikten sonra diger malzemeleri de ilave ederek ele yapismayan yumusak bir hamur yapin ve kabarmasi icin kenara birakin... Mayalandiktan sonra yumurta kadar bezeler alin ve yine yumurta gibi hafif oval sekil verin. Yumurta sarisi surdugunuz pogacalari 170 derecede kizarana dek pisirin.
Peynirin pogacanin icinden dokulmemesi icin krem peynirle karistirdim, siz isterseniz sadece beyaz peynirde kullanabilirsiniz. En son olarakta maydanoza batiriyoruz... Afiyet olsun...
Butun arkadaslara sevgiler...
0 Responses to "Sakalli Pogaca..."
Yorum Gönder