Puf Puf Börek (Hamur Kızartması)

Author: LUGAS // Category: ,




1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
5 bardak un (ele yapışmayacak hamur olucak,Yavaş yavaş ilave edin,Az ise un ekleyebilirsiniz)
Hazırlanışı;
Tüm malzeme yoğurulur.Daha sonra hamur 3 eşit parçaya bölünür ve biraz dinlendirilir.Merdana ile 0.5 cm kalınlığında açılır.Ve çeşitli şekillerde kesilir.İster bıçak yardımıyla kare kare,ister kalıp yardımıyla..(yıldız,baklava dilimi yada çam ağacı kalıbıyla yaptım)
Daha sonra bolca kızgın yağda arkalı önlü hamurlarımız kızartılır.Peynir ile servis edilir.Afiyet Olsun..

0 Responses to "Puf Puf Börek (Hamur Kızartması)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...