Pratik Parfe-Soslu Muska Böreği

Author: LUGAS // Category: ,
Pratik Parfe



2 Paket krem şanti
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi
Üzeri için:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
1 Paket çikolata sosu
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: 2 Su bardağı sütle 2 paket krem şantiyi çırpın. Derin bir kabın içine strech folyoyu serin. Üzerine fındık ezmesi koyup yayın. Fındık ezmesinin üstüne krem şantiyi döküp, buzlukta 1 gece bekletin. 1 Su bardağı süt ve 1 su bardağı suyla çikolata sosunu pişirip soğutun. Parfeyi buzdolabından çıkarıp, bir süre bekletin ve ters çevirin. Üzerindeki folyoyu çkarıp, çikolata sosunu dökün. Pratik parfenin üzerine hindistan cevizi rendesi serpin.

Soslu Muska Böreği



Patatesleri haşlayıp soyun ve ezin. Patateslere tuz, karabiber, küçük kesilmiş soğan (çiğden), salça ilave edip karıştırın. Yufkaları şeritler halinde kesip, patatesli içten koyun ve muska şeklinde sarın. Börekleri kızgın sıvı yağda kızartın. Sosu için Yoğurdu, tuzu, pul biberi, naneyi, kekiği, karabiberi karıştırın. Sosu muska böreğinin üzerine döküp, servis yapın.

0 Responses to "Pratik Parfe-Soslu Muska Böreği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...