Muhammara Köftesi

Author: LUGAS // Category: ,
Tarifini bir dergiden denediğim muhammaranın kıvamı resimdeki gibi koyu olmayınca, içine bulgur ekleyip köfteye çevirdim. İlk defa denediğim muhammarayı galiba tutturamadım ama muhammara köftem çok lezzetli oldu.

Muhmmarası için:
200gr. Ceviz dövülmüş
1 Bayat ekmek içi
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı salça
5 İri diş sarımsak rendelenmiş
1 Limon suyu
1 Tatlı kaşığı kimyon
Pulbiber, tuz
Ayrıca:
2 Su bardağı ince bulgur
1İri diş sarımsak rendelenmiş
Maydonoz ince kesilmiş
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım limon suyu, tuz
Yapılışı: Muhammarası için, ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Diğer muhammara malzemelerini ekleyip karıştırın. İnce bulgura üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su dökün. Üstüne kapak kapatarak, bulgurun suyu iyice çekmesini bekleyin. Bulgur suynu çekince bulguru, 1 diş sarımsağı, maydonozu, yarım tatlı kaşığı kimyonu, yarım limon suyunu, tuzu muhammaraya ekleyip, yoğurun. Köfte şekilleri verip, muhammara köftesini marulla veya kıvırcık yapraklarıyla birlikte servis yapın.

0 Responses to "Muhammara Köftesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...