Portakallı Sütlü Tatlı

Author: LUGAS // Category:


Muhallebi için:
3 fincan un
3 fincan şeker
1 vanilya
1 lt. süt
1 poşet kremşanti
1 subardağı süt

1 lt. süt un,şeker ile karıştırarak muhallebi pişirelim,vanilyayı ekleyip karıştırıp altını kapatalım.Kremşanti ile sütü çırpalım, bir kaşık margarinle beraber muhallebiye ekleyip karıştıralım.

3 bardak
kanportakal &narsuyu (Tamek)
2 kaşık buğday nişastası
1 vanilya
bütün malzemeyi karıştırıp,pişirelim.
İsteğe bağlı olarak borcam tepsiye önce bir sıra kedidili bisküvi dizelim,sadece muhallebi olmasını isterseniz dizmeyebilirsiniz.Veya iki sıra petibör bisküvi de olabilir .Üzerine pişirdiğimiz beyaz muhallebiyi dökelim.dilimleyip ikiye böldüğümüz portakal dilimlerini dizelim.Üzerine portakal&nar suyu ile hazırladığımız pelteyi yayalım.Bİtter çikolatayı benmari eritip ara ara damlatalım,kürdan ile kenarlara çekip yıldız formu verelim,buzdolabında 4 saat soğutalım,servis yapalım.Tek kişilik kuplarda da yapmak mümkün,servisi daha kolay oluyor.Afiyet olsun.

0 Responses to "Portakallı Sütlü Tatlı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...