Tuzlu Poğaça

Author: LUGAS // Category: , , , , , ,


Tuzlu Poğaça


Karnıyarık börek
3 adet yufka
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı ılık su
İç malzeme
200 gr kıyma
1 adet kurusoğan
1 kaşık sıvı yağ
tuz,karabiber,kimyon
YapılışıÖncelikle iç malzemeyi hazırlayalım 1 kaşık sıvı yağda ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun,kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
Yarım su bardağı sıvı yağ ve suyu iyice karıştırın birinci yufkayı tezgaha yayın üzerine hazırladığınız yağ ve su karışımını yufkanın her yerine kaşıkla yaydırın,ikinci yufkayıda bu yufkanın üzerine kapatın su ve yağ karışımından ikinci katada kaşıkla yaydırın,üçüncü yufkayıda üzerine kapatıp 8 veya 12 ye bölün herbir parçanın geniş tarafına kıymalı harçtan koyup geniş bir sigara böreği gibi sarın,yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve tam orta kısmından keskin bir bıçakla bir yarık açın iç malzemeye kadar kesilmeli 175 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

0 Responses to "Tuzlu Poğaça"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...