Pekmezli Kek ve Truff-Fındıklı Tatlı-Tam Buğday Unlu Çörek-Mayonezli Börek

Author: LUGAS // Category: , , ,
Pekmezli Kek
Tariflerimi 50. PDÇS etkinliğinin ev sahibi sevgili Nurşen'e gönderiyorum.




4 Yumurta
Yarım su bardağı esmer şeker
1 Su bardağı dut pekmezi
1,5 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağından 2 parmak eksik dolmalık üzüm
1,5 Tatlı kaşığı dolusu zencefil
1 Tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar Sinangil tam buğday unu
Yapılışı: Esmer şekerle yumurtaları birlikte çırpın. Pekmezi ilave edip karıştırın. Sütü, yağı, üzümü ekleyin. Zencefil, tarçın, kabartma tozu ve tam buğday ununu da koyup karıştırın.Yağlanıp unlanmış kek kalıbına hamuru döküp fırında pişirin. Kalıptan çıkarıp soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin.

Truff


Artmış kek parçalarını ufalayın (ben pekmezli kekten yaptım). 1 Paket (80gr.) bitter çikolatayı 1 su bardağı sütle birlikte çikolata eriyene kadar kaynatın. 1 Yemek kaşığı margarini eritin. Margarini, sıcak çikolata süt karışımını, kek parçalarını, 1 paket Sinangil vanilyayı, yarım su bardağı iri dövülmüş cevizi karıştırın. Yuvarlak şekiller verip hindistan cevizi rendesine bulayın. 1 Gece buzdolabında bekletip servis yapın.

Fındıklı Tatlı


Hamuru için:
250gr. Yumuşak margarin
1 Kahve fincanı su
1 Yumurta
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı, fındık
Şerbeti için:
2,5 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
1 Paket Sinangil vanilya
Aldığı kadar Sinangil fındık aromalı kekunu
Yapılışı: Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparın ve gül şekilleri verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, birer fındık batırın. Fındıklı tatlıyı fırında pişirip soğutun. Şekeri, suyu, vanilyayı karıştırıp kaynatın. Soğuk tatlının üstüne sıcak şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.

Tam Buğday Unlu Çörek




Hamuru için:
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta
1 Paket ınstant maya
1 Tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar Sinangil tam buğday unu
Harcı için:
1 Su bardağı haşlanmış ıspanak
1 Büyük boy haşlanıp rendelenmiş patates
1 Su bardağı kıyma
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
1 Küçük soğan
Tuz, karabiber, maydanoz
Yapılışı: 1 Yumurta, 1 yumurta akı, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırın. Mayayı, şekeri, tuzu, tam buğday ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 1-1,5 saat dinlendirin. Kıymalı harç için, ince kesilmiş soğanı ve kıymayı biraz sıvı yağında birlikte kavurun. Maydanoz, tuz, karabiber ilave edip az daha kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Patatesli harç için, yarım yemek kaşığı margarini eritin. Patatesi, karabiberi, tuzu ekleyip kavurun ve soğutun. Ispanaklı harcı da patatesli harç gibi hazırlayıp soğutun. Hamuru üçe kesin. Hamurları merdaneyle açıp birine ıspanaklı harçtan, diğerine kıymalı harçtan, öbürüne de patatesli harçtan koyun. Çörekleri rulo haline getirip birbirine dolayın ve saç örgüsü şekline getirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susam serpip fırında pişirin.

Mayonezli Börek


Yufka, çörekotu, yumurta sarısı
İçi için:
5 Yemek kaşığı mayonez
3 Taze soğan (ince kesilmiş)
Maydanoz, karabiber
1,5 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yapılışı: Harç malzemesini karıştırın. Yufkaları dörde kesin. Mayonezli içten yufkalara koyup, sigara böreği şeklinde sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

0 Responses to "Pekmezli Kek ve Truff-Fındıklı Tatlı-Tam Buğday Unlu Çörek-Mayonezli Börek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...