meyveli irmik tatlısı

Author: LUGAS // Category:

Nihayet fotoğraflar geldi...
Ama bu kez de ben geciktim yayınlamak için.
Ve sonunda, işte benim yaz mevsiminde ki favori tatlım..
Bu kez muhallebisini pişirirken ununu azaltıp, irmik koydum. Kesinlikle daha güzel oldu.
Malzemeler:
  • 1.5 lt süt
  • 4 küçük fincan şeker
  • 2 küçük fincan un
  • 2 küçük fincan mısır nişastası
  • 2 küçük fincan irmik
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 paket jöle
  • meyve dilimleri

Yapılışı:

  • Süt, şeker, un, nişasta,irmik ve vanilya ile koyu kıvamlı bir muhallebi pişdim.
  • Bu muhallebiyi 2-3 dakika el blenderi ile karıştırdım.
  • Kakaolu bisküvileri süte batırıp tepsiye sıraladım.
  • Üzerine muhallebiyi döktüm.
  • Onun da üzerine şeftali ve erik dilimlerini sıraladım. (Şeftali benim bu tatlıdaki favori meyvemdir)
  • Onun da üzerine, ayrı bir kapta paketindeki tarife göre hazırladığım jöleyi döktüm.
  • Jöle epey bir süre donmadığından gelip gidip yüzen şeftalileri düzelttim.
  • Ertesi gün yazın en sıcak gününde tatlıyı alıp Gümüldür'e gittim.
  • Tabii yolda sıcakta jöleler eridi ve şeftaliler yine yüzmeye başladı.
  • Ben pes etmedim. Onları tekrar ıslah ederek, jöleyi tekrar dondurmayı başardım:)

Ve nihayet servis yapmıştım ki, 15 dakikada koca tepsi tatlı bitti.

Not: Jöle eriyip tekrar donunca tabii biraz şekli kaydı. Normalde üzerinde daha kalın bir tabaka jöle olması gerekiyor.

0 Responses to "meyveli irmik tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...