mercimekli bulgur pilavı

Author: LUGAS // Category: ,


Benim için bulgur pilavıın ekürisi yeşil mercimektir. Neden bilmiyorum, küçüklüğümden beri eğer menüde mercimek varsa bulgur pilavı ararım, sadece bulgur pilavı varsa da mercimek sorarım. Birinden biri eksikse tam doymam. Bazende Bulut'a böyle ikisini birleştirerek bir menü yaparım bakliyatıyla, soğanı, sarımsağıyla güzel, besleyici bir öğün olur. Turşusu hariç tabi, o turşulu koca porsiyon benim içindi :)


malzemeler:

1 su bardağı bulgur

1 çay bardağı mercimek

1 ad. büyük soğan

1 baş sarımsak

2 ad. büyük domates (rendelenmiş)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz, k.biber

Mercimekleri yıkayıp ayıklayın ve 2 çay bardağı suyla düdüklüde haşlayın. Yeterince yumuşadığında (yaklaşık 20 dk.) altını kapatın. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın.

Sıvı yağda önce soğanları öldürün. Domates rendesini ekleyin. Sonra sarımsakları atın. En son ayıklayıp, yıkadığınız bulguru ekleyin. Biraz kavurun ve üstüne 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu biberini ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekince şöyle bir karıştırıp demlenmeye bırakın.. Afiyet olsunn..




0 Responses to "mercimekli bulgur pilavı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...