Mantarlı Tavuk Dolması-Tereyağlı Mantar Sote-Mantarlı Ekmekler
Author: LUGAS // Category: kahvaltılıklar, Tavuk Yemekleri, Zeytinyağlılar - Sebze Yemekleri
Mantarlı Tavuk Dolması
1 Küçük boy tavuk
1 Paket fesleğenli ve kekikli salata sosu
3 Yemek kaşığı su
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı un
İçi için:
500gr. Mantar
Yarım limonun (küçük boy limonun)suyu
1 Yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ
Maydanoz, tuz, karabiber
Yapılışı: Fesleğenli kekikli salata sosunu (knorr 10gr.), 3 Yemek kaşığı suyu, 3 yemek kaşığı sıvı yağını karıştırın. Tavuğu yıkayıp, hazırlanan karışımı tavuğa sıvayın. Üzerine strech folyo kapatıp, buzdolabında 30 dak. bekletin. Mantarı haşlayıp dilimleyin. Tereyağını ve biraz sıvı yağını birlikte eritin. Mantarı, limon suyunu, maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyip soteleyin. Mantarlı harcı tavuğun içine doldurun. Fırın torbasını 1 tatlı kaşığı unla unlayıp, fazla ununu boşaltın. Mantarlı tavuğu fırın torbasına koyup, torbanın ağzını bağlayın. Torbanın bir kaç yerinden hafifçe delin. Mantarlı tavuk dolmasını fırında pişirin.
Tereyağlı Mantar Sote
Tereyağlı mantar sotenin tarifini ''Fransız Kadınlar Niçin Kilo Almaz?'' adlı kitaptan aldım. Mantarlı tavuk dolmasında da iç olarak tereyağlı mantar soteyi kullandım. Tek değişikliği sotede 1-2 tane ince kesilmiş taze soğan olması. Tereyağı ve sıvı yağında taze soğan kavrulup mantar, mayadnoz, tuz, karabiber, limon suyu ilave edilir ve biraz sotelenip ocaktan alınır.
Mantarlı Ekmekler
Artan tereyağlı mantar soteyi kahvaltılık ekmeklerde değerlendirdim. Tost ekmeklerinin (bayat ekmek dilimlerinden de yapabilirsiniz) üzerlerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağı sürdüm. Üstlerine domates dilimleri koydum. Domates dilimlerinin üzerlerine tereyağlı mantar soteden koyup, kaşar peyniri rendesi serptim. Mantarlı ekmekleri, kaşar peynirleri eriyene dek fırında pişirdim.
1 Küçük boy tavuk
1 Paket fesleğenli ve kekikli salata sosu
3 Yemek kaşığı su
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı un
İçi için:
500gr. Mantar
Yarım limonun (küçük boy limonun)suyu
1 Yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ
Maydanoz, tuz, karabiber
Yapılışı: Fesleğenli kekikli salata sosunu (knorr 10gr.), 3 Yemek kaşığı suyu, 3 yemek kaşığı sıvı yağını karıştırın. Tavuğu yıkayıp, hazırlanan karışımı tavuğa sıvayın. Üzerine strech folyo kapatıp, buzdolabında 30 dak. bekletin. Mantarı haşlayıp dilimleyin. Tereyağını ve biraz sıvı yağını birlikte eritin. Mantarı, limon suyunu, maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyip soteleyin. Mantarlı harcı tavuğun içine doldurun. Fırın torbasını 1 tatlı kaşığı unla unlayıp, fazla ununu boşaltın. Mantarlı tavuğu fırın torbasına koyup, torbanın ağzını bağlayın. Torbanın bir kaç yerinden hafifçe delin. Mantarlı tavuk dolmasını fırında pişirin.
Tereyağlı Mantar Sote
Tereyağlı mantar sotenin tarifini ''Fransız Kadınlar Niçin Kilo Almaz?'' adlı kitaptan aldım. Mantarlı tavuk dolmasında da iç olarak tereyağlı mantar soteyi kullandım. Tek değişikliği sotede 1-2 tane ince kesilmiş taze soğan olması. Tereyağı ve sıvı yağında taze soğan kavrulup mantar, mayadnoz, tuz, karabiber, limon suyu ilave edilir ve biraz sotelenip ocaktan alınır.
Mantarlı Ekmekler
Artan tereyağlı mantar soteyi kahvaltılık ekmeklerde değerlendirdim. Tost ekmeklerinin (bayat ekmek dilimlerinden de yapabilirsiniz) üzerlerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağı sürdüm. Üstlerine domates dilimleri koydum. Domates dilimlerinin üzerlerine tereyağlı mantar soteden koyup, kaşar peyniri rendesi serptim. Mantarlı ekmekleri, kaşar peynirleri eriyene dek fırında pişirdim.
0 Responses to "Mantarlı Tavuk Dolması-Tereyağlı Mantar Sote-Mantarlı Ekmekler"
Yorum Gönder