ETİMEK TATLISI

Author: LUGAS // Category:

Etimek tatlısını birkaç senedir yapıyorum. ev halkı ve konuklar tarafından beğeniliyor. Aslında ilkkez bahsini annesinden çok şey öğrenmiş olan Beyazıt Öztürk2ün Beyazshow pragramında duymuştum ve eski hatıralarını anlatırken etimek tatlısına diğer bir deyişle gariban tatlısı dediğini hatırlıyorum heryaptığında. Eşimde her yaptığımda gariban tatlısımı yaptın yine diye takılır. Yumuşak ve tatlısı tam kıvamında bir tarif. Çünkü ben normalde tatlı seven biri değilimdir. genelde tuzluları tercih ederim. Kahvaltıda bile reçel, bal yeme alışkanlığım yoktur. hep tuzlu tatları seçerim. Tarif gerçekten bütçeye uygun ve bir o kadarda lezzetli ve hafif. Uzun zamandır yapmamıştım özlemişiz. Ayrıca arkadaşım da merak ediyormuş ve hiç yememiş daha önce ilk bende tadıp beğenmesine de sevindim.
MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
kreması için:
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tepeleme un
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
pişmesine yakın 1 yemek kaşığı margarin
Etimekler servis edilecek kabın dibine dizilir. toz şeker küçük bir tencerede başka birşey karmadan sürekli karıştırarak karamelize hale gelene kadar pişirilir. onra üzerine iki su bardağı su dökülür. Bu esnada şeker birden taş gibi olur ve cızz diye kuvvetli bir ses çıkarsada korkmayınız. Ateşin altı kapatılmadan taşalaşan şeker kaynamaya başlayan suda iyice eritilir. Ve etimeklerin üzerine kepçe kepçe dökülür.
Başka bir tencerede diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir ve en son margarin ilave edilip eriyinceyedek karıştırılır. Krema da etimeklerin üzerine dökülür. Artık süslemesi ve görselliği tamamen evdeki malzemelere ve hayal gücünüze kalmış.
Afiyet Olsun.

0 Responses to "ETİMEK TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...