Kıymalı ve Patatesli Kol Böreği-Armutlu Kurabiye-Hindistan Cevizli Tatlı

Author: LUGAS // Category: , ,
Kıymalı ve Patatesli Kol Böreği


1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
1 Yumurta ve 1 Yumurta akı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket Sinangil kabartma tozu
Yeteri kadar Sinangil böreklik un
Yufkalara sürmek için:
12 Yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için:
250-300gr. Kıyma
5 orta boy patates
1 Soğan
Sıvı yağ, maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Sıvı yağ
Yapılışı: Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin. Soğanı küçük küp kesip biraz sıvı yağda kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun. Maydanozu ilave edip biraz çevirin. Kıymalı harcı ocaktan alıp içine patatesi, baharatları ve tuzu karıştırın. Hamuru için Yoğurdu, sıvı yağını, 1 su bardağı suyu, yumurtayı, yumurta akını karıştırın. Sinangil böreklik unu, kabartma tozunu, tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 12 parçaya kesip, bezeler yapın. Bezenin birini açabildiğiniz kadar ince açın. Üstüne 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Bir ucuna kıymalı ve patatesli harçtan koyun. Rulo haline getirip gül böreği şeklinde sarın ve yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp rulo haline getirin ve tepsideki böreğin etrafına dolayın. Biraz sıvı yağla 1 yumurta sarısını karıştırıp, kol böreğinin üzerine sürün. Kıymalı ve patatesli kol böreğini fırında pişirin.

Armutlu Kurabiye


125gr. Margarin (yumuşak)
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Aldığı kadar Sinangil Limon Aromalı Kekunu
Harcı için:
6 Adet sert armut
6 Yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı ceviz
1 Çay kaşığı dolusu tarçın
Üstü için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Armutları temizleyin yıkayın ve rendeleyin. Ocaktan alıp içine tarçını, iri dövülmüş cevizi karıştırın. Ayrı bir kapta Pudra şekerini, margarini ve yumurtayı iyice karıştırın. Sinangil limon aromalı kekununu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Kurabiye hamurundan parçalar koparıp içlerine armutlu harçtan koyun ve poğaça şekilleri verin. Kurabiyeleri fırında pişirip, üzerlerine pudra şekeri serpin.
Not: Armutları pişirirken çok sulandğı için tarçın ve cevizi karıştırdıktan sonra fazla suyunu süzdüm. Soğuyana kadar süzgeçte beklettim. Armutlar sulanırsa suyunu süzün.

Hindistan Cevizli Tatlı


3 Kahve fincanı şeker
3 Yumurta
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
6 Kahve fincanı Sinangil Tropik Aromalı (Hindistan Cevizli) Kekunu
Şerbeti için:
4 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı: Un hariç bütün malzemeleri çırpın. Unu da ekleyip karıştırın. Hamuru tepsiye döküp, fırında pişirin. Limon hariç şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın. Limon suyunu da ilave edip, biraz daha kaynatın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

0 Responses to "Kıymalı ve Patatesli Kol Böreği-Armutlu Kurabiye-Hindistan Cevizli Tatlı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...