Kedidili Bisküvili Pasta-Tavuklu Börek-Esmer Şekerli Kurabiye
Author: LUGAS // Category: börekler, KEKLER - PASTALAR, Kurabiyeler (Tatlı - Tuzlu Kurabiyeler)Kedidili Bisküvili Pasta
Kedidili bisküvisi (20 adet)
5 Su bardağı süt
1 Paket hindistan cevizli puding
1 Paket çikolatalı puding
2 Tatlı kaşığı tereyağı
Kiraz şekerlemesi
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Hindistan cevizli pudingi, 2 su bardağı sütü, 1 tatlı kaşığı tereyağını tencereye alıp pudingi pişirin. 10 Adet bisküviyi süt ile ıslatıp bir tepsiye dizin, üzerine sıcak pudingi yayın. Kiraz şekerlemelerini ikiye kesip üstüne dizin. Kalan 10 adet bisküviyi de sütle ıslatıp üzerine dizin. Çikolatalı pudingi 3 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tereyağıyla birlikte pişirin. Sıcak pudingi pastanın üstüne döküp, pastanın üzerini çikolatalı pudingle kaplayın. Pasta soğuyunca üzerini hindistan cevizi rendesi ve kiraz şekerlemesiyle süsleyin.
Not: Hindistan cevizli pudingin arkasında 2,5 su bardağı süt yazıyordu, 2 su bardağı süt koydum. Çikolatalı pudingin arkasında 4 su bardağı süt yazıyordu, 3 su bardağı süt koydum.
Tavuklu Börek
1,5 Su bardağı küp kesilmiş tavuk eti
3 Yufka
3 Yemek kaşığı soya sosu
1 Soğan
2 Yeşil biber
Tavuk çeşnisi (mevsim)
Dereotu, maydanoz
Sıvıyağ
Sosu için:
3 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
Yapılışı: Sos malzemelerini çırpıp bir kenarda bekletin. Yufkaları iri iri kesin. Küçük kesilmiş soğan ve biberi sıvı yağda kavurun. Tavuk etiyle tavuk çeşnisi ekleyip soteleyin. İnce kesilmiş az deretonu, maydanozu, soya sosunu ilave edip biraz daha soteleyip ocaktan alın. Yağlanmış teflon tavaya yufkaların yarısını aralarına sostan sürerek döşeyin. Tavuklu harcı üzerine yayın. Kalan yufkaları da aralarına sostan sürerek döşeyin. Ocakta arkalı önlü pişirin.
Esmer Şekerli Kurabiye
125gr. Margarin (eritilmiş)
Yarım su bardağı yoğurt
1 Su bardağı esmer şeker
1 Su bardağı damla çilolata
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar kepekli un
Yapılışı: Margarini, yoğurdu, yumurtayı, esmer şekeri karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin ve elinizle üzerlerine bastırıp yassıltın. Esmer şekerli kurabiyeyi fırında pişirin.
Kedidili bisküvisi (20 adet)
5 Su bardağı süt
1 Paket hindistan cevizli puding
1 Paket çikolatalı puding
2 Tatlı kaşığı tereyağı
Kiraz şekerlemesi
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Hindistan cevizli pudingi, 2 su bardağı sütü, 1 tatlı kaşığı tereyağını tencereye alıp pudingi pişirin. 10 Adet bisküviyi süt ile ıslatıp bir tepsiye dizin, üzerine sıcak pudingi yayın. Kiraz şekerlemelerini ikiye kesip üstüne dizin. Kalan 10 adet bisküviyi de sütle ıslatıp üzerine dizin. Çikolatalı pudingi 3 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tereyağıyla birlikte pişirin. Sıcak pudingi pastanın üstüne döküp, pastanın üzerini çikolatalı pudingle kaplayın. Pasta soğuyunca üzerini hindistan cevizi rendesi ve kiraz şekerlemesiyle süsleyin.
Not: Hindistan cevizli pudingin arkasında 2,5 su bardağı süt yazıyordu, 2 su bardağı süt koydum. Çikolatalı pudingin arkasında 4 su bardağı süt yazıyordu, 3 su bardağı süt koydum.
Tavuklu Börek
1,5 Su bardağı küp kesilmiş tavuk eti
3 Yufka
3 Yemek kaşığı soya sosu
1 Soğan
2 Yeşil biber
Tavuk çeşnisi (mevsim)
Dereotu, maydanoz
Sıvıyağ
Sosu için:
3 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
Yapılışı: Sos malzemelerini çırpıp bir kenarda bekletin. Yufkaları iri iri kesin. Küçük kesilmiş soğan ve biberi sıvı yağda kavurun. Tavuk etiyle tavuk çeşnisi ekleyip soteleyin. İnce kesilmiş az deretonu, maydanozu, soya sosunu ilave edip biraz daha soteleyip ocaktan alın. Yağlanmış teflon tavaya yufkaların yarısını aralarına sostan sürerek döşeyin. Tavuklu harcı üzerine yayın. Kalan yufkaları da aralarına sostan sürerek döşeyin. Ocakta arkalı önlü pişirin.
Esmer Şekerli Kurabiye
125gr. Margarin (eritilmiş)
Yarım su bardağı yoğurt
1 Su bardağı esmer şeker
1 Su bardağı damla çilolata
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar kepekli un
Yapılışı: Margarini, yoğurdu, yumurtayı, esmer şekeri karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin ve elinizle üzerlerine bastırıp yassıltın. Esmer şekerli kurabiyeyi fırında pişirin.
0 Responses to "Kedidili Bisküvili Pasta-Tavuklu Börek-Esmer Şekerli Kurabiye"
Yorum Gönder