Ispanaklı Börek
Author: LUGAS // Category: börek, hamur, hamurişi, ı, ıspanak, Ispanaklı Börek, orta, tarifMalzemeler:
4 ad. yufka
½ kg.(dan biraz eksik ) ıspanak
2 yk. kaşığı yoğurt
100 gr. Orta yağlı Peynir
1 şişe soda1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, k.biber, pul biber
Derin bir kaba ıspanağı incecik kıyın. Yoğurdu, peyniri ve baharatları da ekleyin. Bu harcı iyice yoğurun.
Ayrı bir kapta sodayı, sütü ve sıvıyağı karıştırın. Fırın tepsinizi yağlayın ve ilk yufkayı tepsiye döşeyin. İkinci yufkayı da kıvrımlar vererek tepsiye döşeyin. Sonra üstüne sütlü harcınızdan sürün. Ispanaklı iç harcınızın yarısını tepsiye eşit dağıtın. Üçüncü yufkanızı yine kıvrımlar vererek tepsiye döşeyin. Sütlü sosunuzdan dökün. Kalan ıspanaklı harcınızı da tepsiye eşit döşeyin ve son katınızı yine kıvrımı bol şekilde en üste koyun. Kalan sütlü sosun tamamını tepsiye dökün.
200 derece ısıtılmış fırında, böreğiniz kabarıp, altı üstü kızarana kadar pişirin.
Ben böreği fırına vermeden önce dilimliyorum. Servisi daha rahat oluyor sütlü sosunuda her yerine iyice çekiyor. Afiyet olsun..
0 Responses to "Ispanaklı Börek"
Yorum Gönder