HÜNKAR BEĞENDİ

Author: LUGAS // Category:










MALZEMELER







500 gr kuşbaşı dana eti



1 adet kuru soğan



1 adet domates



sıvıyağ,tuz,karabiber



kuşbaşı doğranmış etler güzelce yıkandıktan sonra tencereye alınır ,soğan ve domates rendesi ilave edilir yağı da eklendikten sonra kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakılır suyu çok azalırsa azar azar su ilave edebiliriz pişmeye yakın tuzu ilave edilir etimiz hazır.



BEĞENDİ



3 adet közlenmiş patlıcan



1 su bardağı süt



1 yemek kaşığı margarin



1 yemek kaşığı un



1 yumurta sarısı



tuz



közlenmiş patlıcanları bıçak yardımıyla güzelce püre haline getirelim,tencereye margarini alıp eritelim unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım,tel çırpıcı yardımıyla yavaş yavaş sütü ilave edelim güzelce çırpalım unu topaklandırmadan pişirelim ,yumurta sarısı ilave edip karıştırmaya devam edelim ,patlıcanları ilave edip güzelce karıştırarak bir taşım pişirelim tuzunu ekleyip altını kapatalım



servis tabağına önce beğendiği koyup üstüne hazırladığımız et soteyi ilave edelim .afiyet olsun


Patlıcan sevmeyenler et soteyi patates püresi ilede servis edebilirler.
























PATATES PÜRESİ




3 orta boy patates




1 yemek kaşığı margarin




1 çay bardağı süt




1 adet yumurta sarısı




patatesler haşlanır eziciyle püre haline getirilir bir teflon tavada patates püresi,yağ, yumurta sarısı,süt ve istenilen miktarda tuz sürekli karıştırılarak pişirilir tavaya yapışmadan dönmeye başlayan püre pişmiş demektir.

0 Responses to "HÜNKAR BEĞENDİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...