Birçok kadayıf tarifi denememe rağmen, istediğim sonucu bir türlü elde edemiyordum. Bu yüzden uzun zamandır kadayıf tatlısı yapmıyordum. Kardeşim bir arkadaşında yiyip, çok beğendiği kadayıfın tarifini almış. Ben de cesaret edip, uzun bir aradan sonra kadayıf tatlısını pişirdim. Tarifte tatlının arasına ne konulduğu yazmıyordu, arasına 1 su bardağı antep fıstığı koydum. Değişiklik olsun diye üst katına da 1 su bardağı fıstık koydum. Şerbetinde 5 su bardağı su vardı, 4,5 su bardağı koydum. Fıstıklı kadayıfımın tadı harika oldu.
500gr. Kadayıf
2 Su bardağı Toz Antep fıstığı
200gr. Margarin
Şerbeti için:
4 Su bardağı şeker
4,5 Su bardağı su
Yapılışı: Fıstıklı kadayıfın şerbetini hazırlamak için, şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın. Kadayıfları tel tel ayırıp, erimiş margarinle karıştırın. Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine başka bir tepsiyle iyice bastırın. Tepsideki kadayıfın üzerine 1 su bardağı antep fıstığı serpin. Kalan kadayıfa 1 su bardağı yeşil fıstığı karıştırın. Fıstık karıştırdığınız kadayıfı da tepsiye yayın ve tepsiyle bastırın. Fıstıklı kadayıfı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak kadayıfa, soğuk şerbetini verin. Kadayıf şerbetini iyice çekince, bir kaç saat sonra veya 1 gün sonra servis yapın.
2 Su bardağı Toz Antep fıstığı
200gr. Margarin
Şerbeti için:
4 Su bardağı şeker
4,5 Su bardağı su
Yapılışı: Fıstıklı kadayıfın şerbetini hazırlamak için, şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın. Kadayıfları tel tel ayırıp, erimiş margarinle karıştırın. Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine başka bir tepsiyle iyice bastırın. Tepsideki kadayıfın üzerine 1 su bardağı antep fıstığı serpin. Kalan kadayıfa 1 su bardağı yeşil fıstığı karıştırın. Fıstık karıştırdığınız kadayıfı da tepsiye yayın ve tepsiyle bastırın. Fıstıklı kadayıfı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak kadayıfa, soğuk şerbetini verin. Kadayıf şerbetini iyice çekince, bir kaç saat sonra veya 1 gün sonra servis yapın.
0 Responses to "Fıstıklı Kadayıf"
Yorum Gönder