ÜZÜMLÜ KURABİYE

Author: LUGAS // Category:
ÜZÜMLÜ KURABİYE......Benim en sevdiğim kurabiye çeşidi üzümlü olanlardır.Bu sefer içine çekirdekli kan üzümü koydum (evde vardı değerlenmiş oldular) lezzeti inanılmaz şekilde arttı.




Malzemeler : 3 tane yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
200 gram tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı tozşeker
1/2 poşet kabartmatozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı kan üzümü (ılık suda beklettim)
4,5-5 su bardağı un
Yapılışı : Tereyağı ve tozşeker elle yumuşak krem haline getirilir.Sıvıyağ, 2 yumurta ile 1 yumurtanın akı eklenir karıştırılır.süzülüp iyice kurulanan üzümler eklenir.Kabartma tozu, tarçın ve karbonat eklenir aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur.15 dakika buzdolabında dinlendirilir ve unlanmış tezgahta kalınca açılıp kalıp yardımıyla kesilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip yumurtasarısı sürülür.Çatalla çizikler yapılıp 175derceli ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.

0 Responses to "ÜZÜMLÜ KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...