Su
2 çay kaşığı tuz / lt
1 kuru soğan (elma dilimi halinde kesilmiş)
1 doğranmış havuç
Tane beyaz biber 10 adet
1 defne yaprağı
Dereotu
Sos :
1 yumurta sarısı + 6 yemek kaşığı krema
2 su bardağı bulyon (sulandırılmış)
2 yemek kaşığı un + su
1 çay kaşığı sirke yada ½ limon suyu
1 yemek kaşığı seker
½ çay kaşığı tuz
Kıyılmış dereotu
Etin sadece üzerini örtecek kadar su koy. Soğan, havuç, beyaz biber, defne yaprağı ve dereotunu bütün şekilde tencereye ekle ve yaklaşık 1 ¼ saat etin iç derecesi 80Cº olana kadar pişir. Tencereyi ateşten al ve kenarda beklet. Etin suyunu süzgeçle süz ve başka bir tencereye boşalt. Unu biraz su ile karıştırıp bulyona ekle. Sirke, şeker, tuzuda kat. 3 dakika karıştırırarak kaynat. Yumurta sarılarını, krema ile karıştır ve bulyona ekle. Eti büyük küpler halinde kes ve tencereye koy. Kıyılmış dereotunu dökerek servis et. Yeşil fasulye ve patates ile servis et.
0 Responses to "dillkött - dereotlu et"
Yorum Gönder