Bulgur Çorbası-Muhallebi

Author: LUGAS // Category: ,
Bulgur Çorbası



Yarım su bardağı bulgur (orta boy bulgur)
6 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı margarin
2 Yeşil biber
1 Yemek kaşığı salça
1 Soğan
3 Küçük patates
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Soğanı, biberleri ince ince kesin. Margarinle sıvı yağını birlikte eritip, soğan ve biberleri kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Küçük küp kesilmiş patatesleri, bulguru koyup biraz çevirin. 6 Su bardağı suyu, baharatları, tuzu ilave edip çorbayı pişirin.
 
Muhallebi



4 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı margarin
1 Vanilya
Üzeri için:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Hindistan cevizi rendesi
Antep fıstığı
Yapılışı: Margarin hariç muhallebi malzemelerini karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp margarini ekleyin. Muhallebiyi karıştıra karıştıra margarini eritin. Islatılmış tepsiye muhallebiyi dökün. Krem şantiyle sütü çırpın. Buzdolabında İyice soğuttuğunuz muhallebinin üzerine krem şantiyi sürün. Üzerine fotoğraftaki gibi bol hindistan cevizi rendesi ve toz yeşil fıstık serpin.

0 Responses to "Bulgur Çorbası-Muhallebi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...