Bu haftasonu iki ay önce doğum yapan 18 yıllık arkadaşım Ayşe Berrin'in ikinci kızını görmeye gidebildim. Çok şeker, pamuk gibi bir bebek Feray'cık :) Bahtı açık, sağlıklı ve mutlu bir hayatı olsun inşallah...Giderken elbette pastamızıda götürdük :) Daha önce onun için yaptığım (onlara kısmet olmayan) pastadan farklı olarak bunu krem şanti ile kaplayıp, şeker hamuru ile süsledim. Eşimin pasta bitmeden son dakikalarda geç kalıyoruz, trafiğe kalmayalım telaşları neticesi, pastanın şeker hamuru ile yapacağım dal ve yapraklarını aceleyle krem şantiden yapmak zorunda kaldım ve bu hiç içime sinmedi tabiki :(
Pastanın görüntüsü için The Home Guide to Cake Decorating (Jane Price) kitabından faydalandım. Pandispanyasını sade klasik sünger kek, kremasını çikolatalı ganaj olarak hazırladım. Bu pandispanyanın hazır pastabanlardan hiç bir farkı olmuyor. İçine damla çikolata ve antep fıstığı koydum. Üzerini krem şantiyi bir çay bardağı süt ile hazırlayıp kapladıktan sonra şeker hamurlarından hazırladığım süslemeleri yerleştirdim ve kesinlikle şeker hamurlarına hiç bir şey olmadı ve kremaya hiç renk vermediler :)
Özellikle Ayşe Berrin'in 7 yaşındaki kızı Feyzan'ın hazır pastalardan bile daha lezzetli olmuş demesi beni çok mutlu etti :)
20 cm.lik yuvarlak kelepçeli kalıp;
Pandispanya :
4 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
Bir çay bardağı süt,
3/4 su bardağı un,
1/4 su bardağı nişasta,
Bir paket premium vanilya,
Bir paket kabartma tozu,
1 su bardağı şeker,
Bir çay bardağı süt,
3/4 su bardağı un,
1/4 su bardağı nişasta,
Bir paket premium vanilya,
Bir paket kabartma tozu,
Yapılışı :
Yumurtaların sarıları ayrıldıktan sonra, beyazlar şekerin yarısı ile en az 10 dk. (katılaşana kadar)yüksek ayarda çırpılır. Yumurtanın sarıları kalan şeker ve vanilya ile çırpıldıktan sonra bir bardak süt ilave edilip çırpmaya devam edilir. 3-4 defa elenmiş un, nişasta ve kabartma tozu iki-üç seferde dikkatlice (mikserle) karışıma yedirilir. Yumurta beyazı da karışıma konduktan sonra tahta kaşık ile dikkatli bir şekilde alttan üste doğru söndürmemeye çalışarak karıştırılır. 180 C derecede 40-50 dk. pişirilip, kontrol edilerek alınır.
Yumurtaların sarıları ayrıldıktan sonra, beyazlar şekerin yarısı ile en az 10 dk. (katılaşana kadar)yüksek ayarda çırpılır. Yumurtanın sarıları kalan şeker ve vanilya ile çırpıldıktan sonra bir bardak süt ilave edilip çırpmaya devam edilir. 3-4 defa elenmiş un, nişasta ve kabartma tozu iki-üç seferde dikkatlice (mikserle) karışıma yedirilir. Yumurta beyazı da karışıma konduktan sonra tahta kaşık ile dikkatli bir şekilde alttan üste doğru söndürmemeye çalışarak karıştırılır. 180 C derecede 40-50 dk. pişirilip, kontrol edilerek alınır.
Çikolatalı Ganaj:
150 gr. bitter kuvertür çikolata,
200 ml. krema ( Tikveşli)
Çikolata benmari usulu eritildikten sonra, biraz karıştırıp ılıtıldıktan sonra kremaya katılarak mikserle beş dakika çırpılır.
0 Responses to "Bebek Pastası"
Yorum Gönder