BROWNİ

Author: LUGAS // Category:

Cafe Fernando Cenk'in sitesindeki, The Washignton Post Gazetisine çıkan browni tarifini denedim. Gerçekten güzel, denenmesi gereken bir tarif. Ben şeker miktarını azaltarak yaptım bu tarifi. Tarifte 1,5 su bardaği olan şekeri 1 su bardağı yaptım ve benim damak tadıma göre biraz daha eksiltebilirmişim. Üzerine çikolata dökmedim, çünkü çikolata ile daha çok tatlanmasını istemedim açıkcası.

Ben yine blogumda da bulunması için yaptığım şekilde tarifi yazıyorum.

Malzemeler:

250 gr bitter çikolata
125 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 su bardağından bir parmak eksik un
1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı :

Fırını 180C derecede ısıtın. 20 cm’lik kare bir pişirme kabına yağlı kağıt serin.Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.
Teker teker yumurtaları kırıp ekleyin ve her yumurtada en az üç dakika çok iyi çırpın. Bence burada mikserle yumurtaları çok iyi çırparak karışımın hafif kabarmasını sağlamak gerekiyor. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Un ve tuzu çok dikkatli bir şekilde, yavaş yavaş alttan üste doğru sıvı karışımı söndürmemeye dikkat ederek ekleyin.
Fırın kabına boşaltıp, üzerini düzeltin ve 35-40 dakika pişirin.

0 Responses to "BROWNİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...