Beli Kırık

Author: LUGAS // Category:
Beli Kırık

Haftasonu da dahil işlerimiz bayağı yoğun geçiyor. Tarifi de zaman bulduğumda yazarak tamamlamaya çalışıyorum . Tarif Yemek Zevki dergisinden.

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gr. kıyma ( ben 350 kullandım)
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 8-10 adet sivri biber ( ben kullanmadım)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak( orjinalinde yoktu)
  • 1 tutam maydanoz( orjinalinde yoktu)
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber,kekik

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda 15 dk kadar bekletin. Soğanı rendeleyin; kıyma , dövülmüş 1 diş sarımsak,kıyılmış maydanoz,tuz ve baharatlarla birlikte iyice yoğurun. Yıkadığınız patlıcanları 2-2,5 parmak aralıklarla tamamen kopmayacak şekilde enlemesine kesin.(0,5-1 cm kadar kalsın) Daha sonra hazırladığınız harçtan kestiğiniz aralığı kapatacak büyüklükte köfteler yapıp aralıklara yerleştirin. Bu aşamada patlıcanlar kıvrılıyor. Daha sonra bir fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız patlıcanları yerleştirin. Salçayı su ile karıştırıp hem patlıcanların üzerine hem de tepsinin içerisine dökün. Domatesleri rendeleyin, 1 sarımsağı da dövüp,tuz ekleyin. Bu karışımı patlıcanların üzerine yayın. Biberleri tepsiye, patlıcanların arasına yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısınmış 230 derece fırında 50 dk. kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Şehriyeli Pilav

Author: LUGAS // Category: , , , , , , ,
Şehriyeli Pilav
           Malzemeler:
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç (baldo)
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya YONCA sıvıyağ
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
  • Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda 30 dk kadar bekletin.
  • Tencereye sıvıyağ şehriyeleri koyup pembeleşinceye dek kavurun.
  • Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ilave edin.Pirinçler parlak bir hal alana dek kavurun.
  • Su ölçüsü bire bir buçuktur.Kaynamış suyu (3 su bardağı ) pirinçlere ilave edip tuzunu ekleyin ve karıştırın.
  • Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
  • Piştikten sonra tencere ve kapak arasına kağıt havlu yada temiz mutfak bezi kapatıp demlenmeye bırakın.
  • Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...