Beli Kırık

Author: LUGAS // Category:
Beli Kırık

Haftasonu da dahil işlerimiz bayağı yoğun geçiyor. Tarifi de zaman bulduğumda yazarak tamamlamaya çalışıyorum . Tarif Yemek Zevki dergisinden.

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gr. kıyma ( ben 350 kullandım)
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 8-10 adet sivri biber ( ben kullanmadım)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak( orjinalinde yoktu)
  • 1 tutam maydanoz( orjinalinde yoktu)
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber,kekik

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda 15 dk kadar bekletin. Soğanı rendeleyin; kıyma , dövülmüş 1 diş sarımsak,kıyılmış maydanoz,tuz ve baharatlarla birlikte iyice yoğurun. Yıkadığınız patlıcanları 2-2,5 parmak aralıklarla tamamen kopmayacak şekilde enlemesine kesin.(0,5-1 cm kadar kalsın) Daha sonra hazırladığınız harçtan kestiğiniz aralığı kapatacak büyüklükte köfteler yapıp aralıklara yerleştirin. Bu aşamada patlıcanlar kıvrılıyor. Daha sonra bir fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız patlıcanları yerleştirin. Salçayı su ile karıştırıp hem patlıcanların üzerine hem de tepsinin içerisine dökün. Domatesleri rendeleyin, 1 sarımsağı da dövüp,tuz ekleyin. Bu karışımı patlıcanların üzerine yayın. Biberleri tepsiye, patlıcanların arasına yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısınmış 230 derece fırında 50 dk. kadar pişirin.

Afiyet olsun.

0 Responses to "Beli Kırık"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...