Toyga Çorbası

Author: LUGAS // Category: , , , , , , , ,




Toyga Çorbası
çorba tarif no:2

MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
1 Yarım su bardağı nohut
2 kase yoğurt
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber, nane, tuz

TARİF
Nohutları bir gece önceden el yakmayacak kadar sıcak su ve tuz ilave ederek ıslatın. Ertesi gün nohutları ve yıkamış olduğunuz aşurelik buğdayı derince bir tencereye alıp üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su (Su sıcak olmayacak normal oda sıcaklığında olacak.) ilavesiyle kaynatın. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp buğdaylar şişene kadar bekleyin. Bu süre askari 1 saat olmak kaydıyla sizin zamananınızın çokluğuna göre 4-5 saate kadar uzayabilir.
Daha sonra üzerine kıvamını ayarlayarak isteğe bağlı 4-5 bardak sıcak su ilave edin. Bir çok çorbada olduğu gibi et suyunuz varsa hali hazırda daha güzel olur. Buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çok çekmişse tekrar istediğiniz kıvama gelene kadar sıcak su ekleyin. Çok sulu olmasın ama! Daha sonra büyük derin bir kapta yoğurdu çırpın. Üzerine kaynamakta olan çorbadan ilave edin.Bu çorbanın kesmemesi için gerekli.

Yoğurtdan çorbaya çorbadan yoğurta bir iki geçiş yaptıktan sonra yoğurtlu karışımın tamamını çorbaya ekleyin. 1-2 taşım kaynatın. Tuzunu ilave edin.Tereyağı tavada eritip kızartın. Pulbiber ve nane ekleyin. Ksselere aldığınız çorbanın üzerine kızarmış tereyağı gezdirip sıcak sıcak servis yapın.


3 Responses to "Toyga Çorbası"

zeymurancafe Says :
30 Kasım 2011 13:42

ellerıne sağlık canım cok severım bu corbayı bızım oralarda da toğga corbası derler:)

LUGAS Says :
30 Kasım 2011 13:48

sende sağol canım toğga dediklerini bilmiyodum sayende bende öğrenmiş oldum :)

nilü Says :
27 Ekim 2012 17:14

çok orjinal bir çorbaymış hoş bir lezzet herkese öneririm

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...