Armut Pastası

Author: LUGAS // Category:


Armut Pastası

işte yine bir tarifal.blogspot.com tarifi afiyet olsun armut pastası tarifi.

Malzemeler:
1 kilogram olgun sert armut
250 gram margarin
100 gram un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı süt
1 adet limon
1/2 litre elma suyu
8 yaprak jelatin
1 paket renksiz tart jölesi
100 gram ayva jölesi
2 yemek kaşığı antepfıstığı(çeklimiş)
50 gram çikolata
220 gram pudra şekeri
3 damla acıbadem esansı
50 gram nişasta
100 gram çekilmiş badem
500 gram yağ
400 ml. kremşanti
tuz

Hazırlanışı:

Yumuşak margarin, şeker, badem esansı ve tuzu el mikseriyle iyice kremamsı olana ve şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip el mikseriyle karıştırın. Biri iyice karışmadan diğerini katmayın.

Un, nişasta ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. İki karışımı mikser yardımıyla birbirine katın. Bademleri hamur içinde dağınık bir şekilde karışması için önce una bulayın, sonra hamura katın.

Hamuru 26 cm. çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltın. 190ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 35-40 dakika pişirin. Kalıpta soğumaya bırakın.

Armutları soyun dörder parçaya kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Parçaları dilimleyin. Limonun kabuğunu rendeleyin, 4 yemek kaşığı suyunu sıkın ve her ikisini elma suyu ile kaynatın.

Armut dilimlerini ilave edip hafif ateşte 5 dakika pişirin. Armutların suyunu süzgeç yardımıyla süzün. Suyunu bir kaba alın. Her ikisini de soğumaya bırakın.

Jelatini soğuk suda ıslatın. Taze kutu peyniri 50 gr. pudra şekeri ve 250 ml. elma suyu ile karıştırın. Jelatini sıkın, hafif ateşte eritin. Taze kutu peynire karıştırıp buzdolabına koyun.

250 ml. kremşantiyi katı çırpın. Krema katılaşmaya başlayınca, kremşantinin kalanına katın.

Pastayı yatay olarak ikiye kesin. Alt tabakayı tekrar kelepçeli kalıba koyun ve üzerine armut dilimlerinin yarısını yerleştirin. Tart jölesini 20 gr. pudra şekeri ve 250 ml. elma suyu ile bir taşım kaynatıp armutların üzerine dökün.

Pastanın diğer yarısını üstüne koyup onun da üzerine taze kutu peynirili kremayı düzgün bir şekilde sürün. 3 saat buzdolabında bekletin.

Ayva marmeladını ısıtın ve pastanın üst yüzeyine bir miktar sürün. Kalan armut dilimlerini pastanın üzerine dizin ve tekrar marmelat sürün. 1/2 saat daha buzdolabında bekletin.

Çikolatayı benmaride eritip bir köşesini kestiğiniz derin dondurucu torbasına koyun. 150 ml. kremşantiyi pastanın kenarlarına sürün, pastanın üzerine küçük topçuklar sıkın. Çikolata ve antep fıstığı ile süsleyip hemen servis yapın.

0 Responses to "Armut Pastası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...