Armutlu Pasta

Author: LUGAS // Category:


Armutlu Pasta


Yapması kolay tadıysa tam aksine çok lezzetli.Yine bir tarif tarifal.blogspot.com farkıyla sizlerle.
Malzemeler:
1 kilogram armut
8 yaprak beyaz jelatin
600 ml. elma suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
2 paket vanilya tozu
5 yemek kaşığı portakal likörü
4 adet yumurta
100 ml. süt
2 adet vanilya çubuğu
120 gram toz şeker
2 yemek kaşığı rom
600 ml. kremşanti
400 gram selanik biskuvisi
20 gram yaprak badem
tuz

Hazırlanışı:

Armutların 1i hariç hepsini soyup çekirdeklerini çıkartın. Dörde bölüp dilimleyin. 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. 2 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın. 250 ml. elma suyunu kaynatın. Vanilya tozunu 2 yemek kaşığı portakal likörü ile karıştırın. Armutları ilave edip 3-5 dakika kaynatın. Sosu bir kaseye alın, jelatınleri sıkıp sosa ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın.

Krema için 6 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın. Yumurta sarısı, süt, vanilya ve 50 gr. şekeri benmaride kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırın. Jelatinleri sıkıp romla birlikte kremaya ekleyin.

400 ml. kremşantiyi iyice çırpın. Yumurta beyazlarını 1 tutam tuz ile çırparak kar haline getirin. İçine 70 gr. toz şekeri katın. Yumurta sarılı karışım soğuyunca kremşanti ve yumurta karını katın.

26 cm. çapında kelepçeli kek kalıbını pasta altlığının üstüne koyun. 350 ml. elma suyunu 3 yemek kaşığı portakal likörü ile karıştırın. Selanik biküvilerin yarısını bu karışıma bulayıp pasta kalıbına dizin. Kremanın yarısını üstüne sürün. Kalan biküvilerin yarısını da likörlü karışıma batırıp kremanın üstüne dizin. Bisküvilerin üzerine armut sosunu dökün.

5 adet selanik bisküviyi ayırıp kalanlarını da likörlü karışıma batırıp armut sosun üstüne dizin. Kalan kremayla kaplayın.

Bademleri yağsız tavada kavurun. Kalan armutu dörde bölüp dilimleyin, üzerine limon suyu sıkın. 5 adet bisküviyi üçgen form vererek kesin. 200 ml. kremşantiyi kar haline getirin. Pastayı kremşanti, badem, armut ve bisküvilerle süsleyin.

0 Responses to "Armutlu Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...