Ananaslı Şarlot

Author: LUGAS // Category:


Ananaslı Şarlot


işte yine bir tarifal.blogspot.com tarifi afiyet olsun.

Malzemeler:
1 adet ananas
1 çay kaşığı toz&
190 gram un
6 adet yumurta
250 gram kayısı marmeladı
tuz
5 yaprak beyaz jelatin
4 adet yumurta sarısı
80 gram toz şeker
3 yemek kaşığı granül kahve
3/8 litre kremşanti
100 gram tereyağı
250 gram tozşeker
1 çay kaşığı tozşeker

Hazırlanışı
Ananasın özünü ve sap kısmını keserek çıkartın. Ananası dörde bölün. Ortadaki kısmını alın. 1/3 ünü küçük kübler halinde kesin, 100 gr. toz şeker ile birlikte bir tencerede, kısık ateşte, suyunu salıncaya kadar 20 dakika pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Ananasın kalanını iri iri doğrayın. Ayrı bir kaba alınmış olan ananas suyunu kalan şeker ile birlikte bir tencereye alıp kapağını kapatın. 5 dakika pişirin. Mikser yardımı ile püre haline getirip tekrar karıştırarak 15-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Hamur için 1/8 lt. su içine toz şeker, tuz ve tereyağı katıp kaynatın. İçine un ilave edip hamur katı bir hal alıp tencereden ayrılana kadar karıştırmaya devam edin. Bir karıştırma kabına alıp yumurtaları birer birer katın. Daha sonra tahta kaşık ile karıştırın.

2 fırın tepsisini fırın kağıdı ile kaplayın. Bir halka ile fırın kağıdının üstünde çapı 20 cm. olan 3 daire çizin. Hamur sıkma torbasını doldurup önceden belirlenmiş olan dairelerin içine spiral biçiminde, 1 cm. ara bırakarak hamuru sıkın.

Kalan hamuru 22-24 cm. uzunluğunda 4 ekler şeridi halinde sıkın. Önceden 225ø ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Hamurları çevirip 5 dakika sonra fırından çıkarın.

Kayısı marmeladını 3 yemek kaşığı su ile karıştırın, 4-5 dakika kaynatın. Pişmiş hamurların üstüne sürün.

İçi hazırlamak için jelatini soğuk suda yumuşatın. Yumurta sarısı, toz şeker, granül kahve ve tuzu benmaride koyu kremamsı kıvama gelene kadar çırpın. Jelatinin suyunu sıkıp kahveli karışımda eritin.

Daha sonra soğuk su dolu bir kabın içinde jelatin katılaşmaya başlayana kadar çırpın.

Diğer tarafta kremşantiyi çırpın. Önce kremşantinin yarısını, sonra ananas parçalarını jelatinli karışıma katın. 2 pişmiş hamurun arasını bu ananaslı musla sıvayın. Üst üste koyup en üste 3. hamuru yerleştirip bastırın. Kenarlarını bir spatulayla düzeltip, şarlotu 1 saat kadar buzdolabında soğutun.

Eklerleri yatay bir şekilde ikiye bölün. Kremşantinin diğer yarısını sıkma torbasına doldurun ve üstüne 4 adet halka şeklinde sıkın. Bu halkaların arasına kalan ananaslı musu yayın. Eklerin bir yarısına kalan kremşantiden doldurun her iki parçayı birleştirin. Eklerleri şarlotun kenarına çepeçevre yerleştirin.

0 Responses to "Ananaslı Şarlot"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...