Ananaslı Parfe

Author: LUGAS // Category:



Ananaslı Parfe



tarifal dan işte bir pasta tarifi ananaslı parfe tarifal.blogspot.com. Güzel bir tarif afiyet olsun.

Malzemeler:

1 kutu ananas konservesi (850 gr.)
60 ml. limon suyu
130 gr. toz şeker
2 yaprak jelatin
5 adet yumurta sarısı
150 ml. hindistancevizi sütü
1 adet limon kabuğu rendesi
45 ml. kakao likörü
16 adet hindistancevizli top gofret
600 ml. krema
1 adet sade hazır kek
nane yaprakları

Hazırlanışı:

Ananasları süzün, suyunu saklayın. 250 gr. ananası çok küçük küp doğrayın. Kalan ananası iri küp doğrayıp 15 ml. limon suyu ve 30 gr. toz şeker ile kuvvetli ateşte 5 dakika pişirin. Püre haline getirin. İnce süzgeçten geçirip, soğumaya bırakın.

Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Yumurta sarıları, süt, limon kabuğu, 45 ml. limon suyu ve 100 gr. şekeri karıştırın. Sıcak suya oturtulmuş başka bir kabın içinde mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Jelatinlerin sularını sıkın. Likör ile karışıma ekleyip erittikten sonra aralıklarla karıştırarak soğutun. 6 top gofreti irice kıyın, 500 ml. kremayı katı çırpın ve küçük küp doğranmış an

Pasta kekinin alt parçasını, kelepçeli kalıba koyun ve 60 ml. ananas suyu ile ıslatın. Karışımın yarısını üstüne yayın, ikinci keki koyun, kalan ananas suyu ile ıslatıp, üstünü kalan krema ile kaplayın. Üzerine püreyi kalın şeritler halinde yayın ve 1 gece buzlukta bekletin.

Servisten 30 dakika önce parfeyi buzluktan çıkartın. 100 ml. kremayı katı çırpın. Parfeyi kalıptan çıkartın, kenarlarına kremayı sürün. Üstünü 10 adet ikiye kesilmiş top gofretlerle ve nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.

0 Responses to "Ananaslı Parfe"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...