Salçalı Köfte

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • 1/2 Kiyma (az yagli)
  • 2 Soğan
  • 1 Yumurta
  • 2 Domates
  • 1/2 -1 yemek kaşığı Domates Salçası
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı Yağ
  • 1-2 bardak Su (arzuya göre)
  • 5-10 sap Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANISI

Kıyma, 1 rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz iyice karıştırılıp yoğrulur. Isteyen köfteleri uzun ve yassı parmak büyüklügünde, isteyen benim gibi ceviz büyüklügünde parcalar alarak yuvarlak köfteler yapar. Bu köfteler tavada isinmis yağda renkleri hafifçe dönecek kadar hertaraflari kızartılır. Ayrı bir tavada 1 kaşık yağ (isteyen sivi yag kullanir,ben sivi yag kullandim) ertitilir sonra kücük dogranmis soganlar pembelesinceye kadar kizartilir.Küçük küçük doğranmış domatesler ve salça eklendikten sonra hafifçe öldürülür. Sonra buna 1-2 bardak su katılır ve az kızartılmış köfteler eklenir. 5-10 dakika kaynatılır. Sicak servis yapilir.Afiyet olsun.

0 Responses to "Salçalı Köfte"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...