KIRAZLI PASTA (CIKOLATA PARCALI)

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER
  • 500 gr. Un
  • 200 gr. Seker
  • 200 gr. Yag
  • 4 Yumurta
  • 1 paket vanilya tozu
  • 1 Kabartma tozu
  • 1/2 cay kasigi Tuz
  • 1/8 Süt
  • 100 gr. Cikolata taneleri (türkcede ismini tam olarak bilmiyorum)
  • Kiraz kompostosu
  • Pudra sekeri (süslemek icin)
  • 600 ml Kremsanti
  • 4 yemek kasigi toz sekeri
  • 1 paket Krema sertlestirici

HAZIRLANISI

Yag,seker,vanilya tozu ve yumurta mikserle seker eriyinceye kadar cirpilir.Un elenerek kabartma tozu ile yagin icine elenir, ardindan tuz ve süt eklenir tekrar karisir. Hepsi güzelce karistiktan sonra cikolata parcasi eklenir oda cok kisaca karistiktan sonra hamur tamamlanmis demektir. Pasta formu yaglantiktan sonra hamur icine dökülür,her tarafina esit miktarda yayilir ve üzeri düzeltilir.Kirazlar suyu süzüldükten sonra hamurun üzerine dizilir ve önceden 180°C de isitilmis firinda 1 saat piser. Diyer taraftan kremsanti derin bir kapa konur icine toz sekeri ve krema sertlestirici eklenir, mikserle cirpilir.Kiraz kompostosun`dan bir kac kasik alarak kremaya konur,böylelikle kremanin pembelesmesi saglanir. Isteyen gida boyasi(gida boyasi kremayi biraz matlastirir! ama güzel renk veriyor) veya hazir pembe krema kullana bilir. Buzdolapta pasta pisinceye kadar krema dinlenir. Pasta pistikten ve soguduktan sonra kaliptan cikartilir ve iki kata bölünür.Arasina krema sürülür. En üstte putra sekeri serpilir ve servis yapilir.Afiyet olsun.

0 Responses to "KIRAZLI PASTA (CIKOLATA PARCALI)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...