Rus Pastasi / Russischer Topfenkuchen
Author: LUGAS // Category:- 400 gr. un
- 200 gr. margarin(erimis olmasi gerekiyor)
- 180 gr. seker
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gr. kakau
- IC HARCI ICIN:
- 750 gr. lor peynir
- 2 yumurta
- 170 gr. seker
- 250 ml krema
- 1 paket vanilya
- cegrek cay kasigindan daha az tuz
- 100 gr. margarin
- konserve mandalin(arzuya göre)
HAZRILANISI
Un ile kabartma tozu karistirip derin bir kaba elenir. Seker ve elenmis kakau, un karisiminin icine eklenir.Margarin ve yumurta da konduktan sonra güzelce yogrulur.Hamur yogrulduktan sonra 1/4 alip kenarda daha sonrasi icin ayirin,diyer hamuruda yaglanmis pasta kalibin icine yerlestirin. Sert hamur oldugu icin bastirarak hamuru süzeltin. Ic harci hazirlamak icin yagi mikserle güzelce cirpin, icine lor peyniri,krema,yumurta,vanilya,tuz ve seker eklenir tekrar cirpilir. Ic harci kalipta olan hamurun üzerine esit miktarda yayilir,üzeri düzlestirilir.Kenarda beklettigimiz diyer hamur marcalar halinde ufatilarak pastanin her tarafina serpilir.Önceden isitilmis 180 °C de pastamiz 1 saat boyunca piser.Pistikten sonra sogumaya birakilir ve daha sonra mandalina dilimleri üzerine dizilir.Pasta 2 saat dinlendiktan sonra servis yapilabilir.Afiyet olsun..
0 Responses to "Rus Pastasi / Russischer Topfenkuchen"
Yorum Gönder