MANTI
Author: LUGAS // Category:- 250 gr. un
- 200-250 gr. kiyma
- 1 yumurta
- 500 gr. süzme yogurt
- 3-4 dis sarimsak
- 2 corba kasigi tere yagi
- kirmizi biber
- nane
- tuz
- 2 tavuk tozu tableti
- 1 sogan
HAZIRLANISI
Unu büyük bir kapin icine alip ortasini acip tuz serpin ve azar azar su ilave edin.Katica bir hamur yogurun.Ne fazla kati nede yumsak olmasi gerekiyor.Hamur hazirlandiktan sonra bezeler alarak hazir yufkadan biraz daha kalin sekilde hamuru acin.1 veya 1,5 cm büyüklügünde kareler kesin.Diyer yandan kiymanin icine sogan rendelenir ve baharatlar eklenir ve yogrulur.Hamur karelerinin icine minik kiyma parcalari alip icine koyup,karelerin uclarini birbirine yapistirin.Tüm islemler bittikten sonra hamurlari kaynayan tavuk tozu tabletli ve tuzlu suyun icine koyun ve yaklasik 15 dak. haslayin.Pistikten sonra suyunu süzün ama mantilar biraz sulu kalacak sekilde süzün.Sarimsaklari rendeleyin veya tuzla dövün daha sonra yogurdun icine koyun.Mantiyi tabaga alin üzerine sarimsakli yogurdunu dökün.Tavanin icine tereyagi koyup erittikten sonra pulbiber ve nane atip karistirin ve yogurdun üzerine döküp servis yapin.Afiyet olsun.
Not:
- Mantida tavuk tozunun tadi hissedilmesi icin cok az, yaklasik tabak basi ceyrek cay bardagi kadar suyu olsa yeter.Tadi daha güzel oluyor.
- Daha fazla manti yapmak isteyen,buzlukta korumak icin mantilari haslamayip firinda hafif pisirsin,biraz pembelesinceye kadar(yapismazmamasi icin).
0 Responses to "MANTI"
Yorum Gönder