BİBERLİ SUSAMLI ÇÖREK

Author: LUGAS // Category:
Tuzlu çörek sevenler için farklı bir tat. Gaziantep'in meşhur kahkesi vardır, bu çörek işte ona benziyor. Ben, canım kahke istediğinde yapıyorum. Çayla şahane oluyor. Ama bir farkı var; o da biberli olması. Kıyır kıyır, gevrek ve biraz da baharatlı bir çörek tatmak isteyenler için hoş bir alternatif.




Malzemeler:
250gr. margarin (eritilmiş)
3/4 su bardağı zeytinyağı
2 yumurta akı
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 yemek kaşığı toz kırmızı biber (acılığına göre)
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzeri için:

2 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
(isteğe göre)

Tüm malzemeleri, az miktarda unla derin bir kapta yoğurmaya başlayın. İçine azar azar un ekleyin. İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 30dk. kadar dinlendirin. Hamuru 3-4 bezeye ayırıp unladığınız bir zeminde 1cm. kalınlığında açın. Su veya çay bardağıyla hamurdan parçalar kesin. Bu parçaları önce yumurta sarısına sonra susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derece fırında, iyice pişene kadar, 45-50dk. pişirin.
Afiyet olsun.

0 Responses to "BİBERLİ SUSAMLI ÇÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...