ALMAN SIMITI/ BREZEL
Author: LUGAS // Category:- 500 ml Un
- 250 ml Su
- 1 pak. kuru Maya
- 1 cay kasigi Tuz
- 1/2 Seker
- 250 ml Sodyum
- Deniz Tuzu iri taneli
HAZIRLANISI
Öncelikle mayayi suyun icinde eritip derin bir kabin icinde bulunan una ilave edilir. Ardindan tuz ve sekeri ilave ettikten sonra iyice yoguruyoruz ,topak olacak seklini verilene kadar. Gerekmedigi sürece su ilave etmeyin. Hamuru mayalamaya gerek yok. Hazirlanan hamurdan 6 tane simit olusuyor. Hamuru ince uzun yuvarlak serit halinde hazirlayin ve resimdeki gibi sekil verin. Sonra eldiven takip hazirladiginiz simitleri firca yardimi ile sodyumu sürüyorsunuz. Sodyum eczanelerde bulunur. Hamur icin kullanilacagini söylersiniz. Bol yaglanmis firin tepsisine simitleri diziyoruz. Bicak ile simitin kalin kismindan 1 cm derinliginde kesik yapiyoruz. Tuz tanelerinide serptikten sonra 15 dak. dinlendiriyoruz. Önceden isitilmis firinda 200 °C simitleri 20-25 dak. pisiriyoruz. Pisirme süresi firina göre degisebilir. Pistikten sonra isteyen sicak ,ilik veya soguk yiyebilir.Afiyet olsun.
Sodyum: Sodyumu natrium dur,yani sodyum kloril asit. Sodyum kloril gida icin olani ezcanelerde satilir. Soguk suda cözülür ve bulanik bir rengi alir. Bu islem eldivenle yapilmasi tavsiye diliyor. Elle temasta biraz yakici olabilir. Az miktarda kullanilir. Simitlerin üzerindeki degisik tadi veren maddedir.
0 Responses to "ALMAN SIMITI/ BREZEL"
Yorum Gönder