ISPANAK RULOSU
Author: LUGAS // Category:MALZEMELER
- 1/2 kg Ispanak
- 4 yumurta
- 4 yemek kasigi galete unu
- 1 dilim ekmek
- havuc (konserve)
- bezelye (konserve)
- patates
- 250 gr. Creme Fraich
- karabiber
- tuz
- pul biber
HAZIRLANISI
Ispanak yikanir, haslanir süsülür,suyu tamamen alinir. Ispanagin icine kenarlari alinmis ve ufatilmis ekmek ,galete unu ve yumurta sarilarini ekleyin. Diyer bir baska kapta yumurtalarin beyazlari cirpilir tuz ve karabiberle beraber ispanagin icine atilir ve yogrulur. Firin tepsisinin üstüne, yaglanmis firin kagidi konur, ispanaklar daha sonra rulo yapilacak sekilde serilir ve firinda yaklasik 20 dak. pisirilir.Creme Fraich in icine havuc,bezelye,karelere bölünmüs ve haslanmis patates, misir evde yoktu ama oda katilirsa güzel olur ve pul biber eklenir beraberce karisir. Ispanak olduktan sonra firndan alinir biraz soguduktan sonra ic harc ispanagin her tarafina esit miktarda serilir. Firin kagidinin da yardimiyla ispanagi rulo seklinde sarilir ve dinlendikten sonra servis yapilir.Afiyet oldun.
0 Responses to "ISPANAK RULOSU"
Yorum Gönder