LOMBARDIA USULÜ KITIR KAYSI PASTASI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • 250 gr. un
  • 1 yumurta
  • 100 gr. seker
  • 1 paket vanilya
  • ceyrek cay kasigi tuz
  • 125 gr. margarin
  • Üzeri icin:
  • 250 gr. kaysi marmelati
  • 2 yemek kasigi meyve suyu
  • 2 yumurta sarisi
  • 2 yemek kasigi süt

HAZIRLANISI

Un,yumurta,seker,vanilya,tuz ve yumsak margarin mikserle esnek bir habur olncaya kadar cirpilir.Hamur olduktan sonra 30 dak. üzeri kapali sogutulur. Hamurun üc`te ikisi unlanmis tezgahin üzerine 5 mm kalinliginda acilir. Yaglanmis pasta kalibinin ( 26cm) icine acilmis hamur serilir. Tepsinin ic ceperinden 2 cm yüksekliginde yukari dogru sivanir. Arta kalan hamurlari unlu ellerinizle inceligi 7 mm olan uzun sekiller verin. Kaysi receli ve meyve suyunu karistirip,kalibin icindeki hamurun icine esit miktarda dagitin. Kaysinin üzerinede hazirladiginiz ince uzun hamurlari serin.Pastanin orjinalinde kareler olusacak sekilde serilir , ama ben yuvarlar daireler yapmak istedim. Yumurtanin sarisi ve süt karistiktan sonra, ince ucun olarak serilmis hamurlarin üzerlerine sürülür. Pasta önceden isitilmis firinin orta katinda 30 dak. 200 °C pisirilir. Pasta soguduktan sonra kaliptan alinir servis yapilir.Afiyet olsun.

Not: Marmelatin icine ögütülmüs badem veye findik da eklenebilir,öylede cok lezzetli oluyor.

0 Responses to "LOMBARDIA USULÜ KITIR KAYSI PASTASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...