LOMBARDIA USULÜ KITIR KAYSI PASTASI
Author: LUGAS // Category:- 250 gr. un
- 1 yumurta
- 100 gr. seker
- 1 paket vanilya
- ceyrek cay kasigi tuz
- 125 gr. margarin
- Üzeri icin:
- 250 gr. kaysi marmelati
- 2 yemek kasigi meyve suyu
- 2 yumurta sarisi
- 2 yemek kasigi süt
HAZIRLANISI
Un,yumurta,seker,vanilya,tuz ve yumsak margarin mikserle esnek bir habur olncaya kadar cirpilir.Hamur olduktan sonra 30 dak. üzeri kapali sogutulur. Hamurun üc`te ikisi unlanmis tezgahin üzerine 5 mm kalinliginda acilir. Yaglanmis pasta kalibinin ( 26cm) icine acilmis hamur serilir. Tepsinin ic ceperinden 2 cm yüksekliginde yukari dogru sivanir. Arta kalan hamurlari unlu ellerinizle inceligi 7 mm olan uzun sekiller verin. Kaysi receli ve meyve suyunu karistirip,kalibin icindeki hamurun icine esit miktarda dagitin. Kaysinin üzerinede hazirladiginiz ince uzun hamurlari serin.Pastanin orjinalinde kareler olusacak sekilde serilir , ama ben yuvarlar daireler yapmak istedim. Yumurtanin sarisi ve süt karistiktan sonra, ince ucun olarak serilmis hamurlarin üzerlerine sürülür. Pasta önceden isitilmis firinin orta katinda 30 dak. 200 °C pisirilir. Pasta soguduktan sonra kaliptan alinir servis yapilir.Afiyet olsun.
0 Responses to "LOMBARDIA USULÜ KITIR KAYSI PASTASI"
Yorum Gönder