JÖLELİ TAVUK GÖĞSÜ & RAMAZAN TATLISI
Author: LUGAS // Category:Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum..Dün ilk iftarımızı annemlerde yaptık..Yemekleri azar azar yapıp ertesi güne kalmasın dedik..Fakat ne hikmettir ki az yaptığımız yemekler sanki çoğaldı ve ertesine güne kaldı..Rabbim herkesin sofralarında bereketi eksik etmesin ..Ramazan ayını layıkıyla geçirmemizi nasip etsin.
Gördüğünüz tatlımız şerbetli tatlı olmadığından ramazanda yayınlamayı pek düşünmüyordum, ama ramazan ayının sıcaklara denk gelmesinden dolayı yemekten sonra şöyle hafif ve nefis birer dilim sütlü tatlı yemek istersiniz diye düşündüm;)..Bu tatlıyı arkadaşım Ebruda yedim...Tavuk göğsünü jöle ile süslemekle nefis bir görüntü ve lezzet ortaya çıkartmıştı..Çocukların o gün kaçar dilim yediklerini hatılamıyorum :)çok sevdiler çok..Ellerine sağlık cnm..
Tv de bi doktordan jölenin kadınların kemik erimesi ,çocukların da kemik gelişimi için çok faydalı olduğunu duymuştum..Bence sık sık tüketmeliyiz. Bitkisel olanından:)
MALZEMELER
1 kilo süt
1bardak un
1bardak şeker
Yarım margarin.
Meyveli jöle
YAPILIŞI:
Muhallebimizi yapmak için tenceremizde, margarini eritip unumuzu ilave ediyoruz..5 dk.unun kokusu gidene kadar kavuruyoruz.Sütü ilaveedip topak olmamasına dikkate diyoruz.Kaynayana kadar ocakta, karıştıra karıştıra, pişiriyoruz.Kaynamaya yakın şekerini ilave ediyoruz.Altını ocağın kapayıp,10 dk.mikserliyoruz.Jöle için, paketin üzerindeki tarife göre,hazırlayıp ,muhallebimizin üzerine döküyoruz.İstediğimiz şekilde dilimledikten sonra üstünü süslüyoruz.Dolabta birkaç saat dinlendiriyoruz.1 gece dinlenmesi daha iyi olur.Lezzetini bir kat daha artırıyor.Sonrasında afiyetle yiyebiliriz..
Sevgilerimle..
0 Responses to "JÖLELİ TAVUK GÖĞSÜ & RAMAZAN TATLISI"
Yorum Gönder