TAHİNLİ ÇÖREK

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
1 Bardak ılık süt
1fincan sıvıyağı
1fincan ılık su
Bir çimdik tuz
20 gram maya
Alabildiği kadar un
İÇ harcı;
1 bardak tahin
1 bardak şeker
Biraz ceviz
ÜZERİ için ;
Susam
YAPILIŞI
Mayayı sütle ezelim ,sırasıyla malzemeleri içine katalım
ve kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edelim.
1 saat mayalandıktan sonra hamuru irice bezelere ayıralım..
Tahmini 2 veya 3 tane büyüklüğüne bağlı..
Bu arada iç malzemeyi hazırlıyalım, tahinle şekeri karıştıralım, şekerin miktarını
damak tadınıza göre ayarlıyabilirsiniz) Bezeleri soframızda merdane veya oklavayla
unlayarak hazır yufka büyüklüğünde açalım.
İç harcı her tarfına gelecek şekilde sürelim, üzerine ceviz serpelim ve rulo yapalım.
Hamuru kendi etrafında uzatarak dolıyalım ve üzerine sıvıyağ sürüp susam serpelim.
Yağlanmış tepsimize koyalım. Öbür bezelerede aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Fırında pişirip ,afiyetle yiyoruz..
Tahin kuru ise sıvıyağla cıvık hale getirebiliriz.Sürülmesi daha kolay olsun diye....
Kolay gelsin, hanımlar......

0 Responses to "TAHİNLİ ÇÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...