KURU DOMATESLİ PESTOLU EKMEK

Author: LUGAS // Category:




Malzemeler:

3.5 - 4 su bardağı un
1 paket kuru maya
50 gr margarin

1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı ılık süt
8 parça kuru domates
4 tatlı kaşığı pesto sos
Haşhaş tohumu (mavi)


Unu ve mayayı kuru olarak karıştırın. Kuru domates ve pesto sosu hariç diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun. Diğer iki malzemeyi de ilave edin ve hamura karışmalarını sağlayın. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp ılık ortamda 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurun normalin iki katı olduğunu göreceksiniz. Hamura istediğiniz ekmek şeklini verin. (Ben küçük bagetler yaptım) Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisine dizin. Tekrar nemli bezle üstünü örtüp 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 - 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.


0 Responses to "KURU DOMATESLİ PESTOLU EKMEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...