Fırın Sütlaç

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:

1 litre + 1 bardak süt
1 su bardagi pirinç
1 su bardagi şeker
1 vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Pirinci güzelce yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerine 1 parmak geçecek kadar su koyup kaynatıyoruz. Suyunu çekmeye yakın şeker ve vanilya ilave edip güzelce karıştırıyoruz ve süt ilave ediyoruz. Bir kasenin içine nişastayı koyup, bir bardak süt ve yumurta sarısıyla güzelce çırpıyoruz. Tenceredeki sütlacı terbiye ediyoruz. Sütlaç koyulaşıncaya kadar kariştırarak kaynatıyoruz.
Sütlacı kaselere doldurup bir tepsiye diziyoruz. Tepsiye biraz su dolduruyoruz (sütlacın alt tarafının pişmesini önlüyor. Üstünün kızarması yeterli) 220 derece önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz . Üstleri kızarmaya baslayınca (kızarma miktarı sizin zevkinize kalmış) kaseleri çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Fırın Sütlaç"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...