Köfteli Yogurt corbasi ( Erzincan Corbasi )
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
5 bardagi su
250 gr. kiyma
1 avuc maydonoz
3 dis sarmisak
tuz karabiber
2 sogan
2-3 bardak yogurt
2 cay bardagi eriste veya telsehriye
2 kasik yag
1 kasik salca
2 kahve kasigi kuru nana
1 kahve kasigi kirmizi biber
veya pul biberi
Hazirlanisi
Kiyma, 1 rendelenmis soga, karabiber,tuz ve kiyilmis maydonoz yogrulup, findik büyüklügünde yuvarlanip unlanir. Ince dogranmis sogan 1 kasik yag ile kavrulur. Salca, su ve tuz konup kaynatilir. Eriste ve köfteler ilave edilir. Eriste pisince sarimsakli yogurt konur ve atesten´alinir. Üzerine kuru nane ve kirmizi biber yag gezidirilir.
Not:
Corbaya eriste yerine haslanmis 2-3 avuc nohut veya mercimek konarak degisik lezzette corbalar yapilmis olur.Kisa Bilgi:
Sarimsak migde barsak faaliyetlerini artirdigindan hazim problemi cekenler icin yararlidir
0 Responses to "Köfteli Yogurt corbasi ( Erzincan Corbasi )"
Yorum Gönder