Köfteli Yogurt corbasi ( Erzincan Corbasi )

Author: LUGAS // Category:

















Malzemeler

5 bardagi su

250 gr. kiyma

1 avuc maydonoz

3 dis sarmisak

tuz karabiber

2 sogan

2-3 bardak yogurt

2 cay bardagi eriste veya telsehriye

2 kasik yag

1 kasik salca

2 kahve kasigi kuru nana

1 kahve kasigi kirmizi biber

veya pul biberi

Hazirlanisi

Kiyma, 1 rendelenmis soga, karabiber,tuz ve kiyilmis maydonoz yogrulup, findik büyüklügünde yuvarlanip unlanir. Ince dogranmis sogan 1 kasik yag ile kavrulur. Salca, su ve tuz konup kaynatilir. Eriste ve köfteler ilave edilir. Eriste pisince sarimsakli yogurt konur ve atesten´alinir. Üzerine kuru nane ve kirmizi biber yag gezidirilir.

Not:

Corbaya eriste yerine haslanmis 2-3 avuc nohut veya mercimek konarak degisik lezzette corbalar yapilmis olur.

Kisa Bilgi:

Sarimsak migde barsak faaliyetlerini artirdigindan hazim problemi cekenler icin yararlidir

0 Responses to "Köfteli Yogurt corbasi ( Erzincan Corbasi )"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...